Strache ezt megúszta…

2019. május 20. 21:55

Nem úgy mint Haider, aki egy titokzatos autóbaleset áldozata lett 2008 októberében.

2019. május 20. 21:55
Stefka István
Stefka István

„Nem úgy mint Haider, aki egy titokzatos autóbaleset áldozata lett 2008 októberében.

Jörg Haider karintiai tartományi elöljáró egy jó ideig a Szabadság Párt (FPÖ) elnöke, majd a Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) párt elnöke volt, nézeteivel szemben állt a liberális-zöld Európai Unióval és az osztrák szociáldemokrata kormányzattal. Tartományi miniszterelnökként törvényben betiltotta a mecsetek és minaretek építését tartomnyában, továbbá ellenezte a muzulmán nők fejkendőviselését.

2008 tavaszán az osztrák-olasz határ fokozott ellenőrzését követelte. Kitoloncoltatta a tartomány azon bevándorlóit, akik bűncselekmény elkövetésének gyanújába keveredtek. Egyszóval volt indok kiiktatni ezt a nagyszabású politikust Ausztriából és Európából. A balesetről mindenféle zavaró feltételezések keltek lábra, mint a gyorshajtás, a túlzott alkoholfogyasztás és így tovább.

Holott szemtanúk bizonyították, hogy a végzetes estén Haider nem fogyasztott alkoholt. Halálával az osztrák politikai élet felbolydult, hiszen eltávozott egy olyan ember, akinek volt bátorsága nevükön nevezni a dolgokat, és világos álláspontokat képviselt.

A BZÖ-vezető egykori ellenlábasa, későbbi politikai örököse, a szabadságpárt (FPÖ) elnöke, Heinz-Christian Strache szerint Haider személyében egy nagy politikust vesztett el az ország. Amikor ezt a kijelentést tette Strache, nem gondolta, hogy tizenegy évvel később ő is lapátra kerül. És valószínűleg ugyanazok az erők teszik majd politikailag lehetetlenné, mint egykor Haidert.”

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2019. május 21. 15:33
"mint a gyorshajtás, a túlzott alkoholfogyasztás és így tovább. Holott szemtanúk bizonyították, hogy a végzetes estén Haider nem fogyasztott alkoholt. " Hát baszki,szemtanúk látták,hogy nem ivott.:DDDDDDD És ,ha titokban tette? Van még lejjebb,Stefka elvtárs?
koronaszepe
2019. május 21. 10:15
"zavaró feltételezések keltek lábra..." A "zavaró feltételezések" címszó alá Stefka jegyzetét sorolhatjuk be. Az ittas vezetés és a gyorshajtás az igazságügyi műszaki, és az igazságügyi orvosszakértő szakvéleménye volt. Jogerős.
zöldalma
2019. május 21. 09:35
ez az ember beteg, ideje visszavonulni
Európai téridő
2019. május 21. 08:33
De Gaulle-t és Churchillt is megbuktatták valamikor, mindkettőt úgy hívták vissza a politikába, amikor nagyon nagy lett a baj, amit az utókor második világháborúnak hív. Nem, mintha ekkora bajt szánnék a sunyi osztrákoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!