Megegyeztek Kijevben a parlament feloszlatásáról

2019. május 21. 13:56

A hétfői dátumhoz egy héttel későbbre, várhatóan július 21-re írják ki az előrehozott választást.

2019. május 21. 13:56

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök megállapodott kedden a parlamenti frakciók vezetőivel a törvényhozás feloszlatásáról, és várhatóan július 21-re írja ki az előrehozott parlamenti választást – közölte Oleh Ljasko, a Radikális Párt vezetője újságírókkal az államfő és a képviselők kijevi tanácskozása után.

Ljasko szavai szerint a parlament feloszlatásáról szóló rendeletet szerdán vagy a közeli napokban adja ki az államfő. Irina Herascsenko, a Petro Porosenko volt elnök mögötti frakcióhoz tartozó parlamenti alelnök viszont azt mondta, hogy vagy július 21-e vagy július 28-a lehet az előrehozott választás időpontja.

Közölte: Zelenszkij azzal a kéréssel fordult hozzájuk, hogy tartson a parlament rendkívüli ülést, amelyen elfogadják a választási törvény módosítását. A rendkívüli ülést várhatóan még a héten megtartja a törvényhozás.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!