Új-zélandi terrortámadás: Megszavazta a parlament a fegyvertörvény szigorítását

2019. április 02. 08:41

Elsöprő többséggel jóváhagyta az új-zélandi parlament kedden az új fegyvertörvényt.

2019. április 02. 08:41

Első olvasatban elsöprő többséggel jóváhagyta az új-zélandi parlament kedden az új fegyvertörvényt, amelyet a jogalkotók reményei szerint a jövő hét végéig hatályba is lehet léptetni.

A törvénytervezetben betiltanak minden olyan fegyvert, mint amilyenekkel a múlt hónapban két christchurch-i mecsetben meggyilkoltak ötven embert.

A 120 fős törvényhozásban csupán egy képviselő szavazott az indítvány ellen, amelynek elfogadását a pártok egységesen támogattak. A keddi szavazás az első lépés volt a szükséges háromból, hogy a kezdeményezés törvényerőre emelkedjen.

Stuart Nash rendőrügyi miniszter szerint túl sok embernek van lőfegyvere, pedig Új-Zélandon a fegyver birtoklása nem alapjog, hanem kiváltság.

 A tervezet ellen szavazó konzervatív képviselő, David Seymour azt mondta, azt kifogásolja, hogy az indítványt rohamtempóban terjesztették be.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kisfrocs
2019. április 02. 17:18
Elsopro ? A lakosok pedig tesznek ra.
3M..
2019. április 02. 09:18
A terroristák egyik legfőbb jellemzője az, hogy a fegyvereket nem legális úton szerzik be. Új-zélandon inkább az illegálisan beszerzett fegyverek tartását kellett volna betiltani. Szebb Jövőt!
Természetes Orbánizmus
2019. április 02. 08:49
Mecsetek betíltása a helyes út minek kell még megtörténni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!