Új kor köszönt Japánra

2019. április 01. 16:29

A Reiwa névre hallgató kor a Heisei nevűt váltja.

2019. április 01. 16:29

A BBC hétfőn ismertette: egy korábbi döntés értelmében a Japán Császárság következő birodalmi korának az elnevezése a Reiwa nevet fogja viselni, ez pedig azt jelenti, hogy beköszönt a harmónia és a rend kora.

Ugyanis – mint azt ismerteti a brit műsorszolgáltató portálja – a „rei” az rendet is jelenthet, míg a „wa” az a harmónia szava, vagyis írásjele is lehet. Magát az új elnevezést a japán kormány jelentette be egy ceremónián, egy miniszter és a kormányfő tolmácsolásában.

Magát a korok elnevezését a nyugati naptárakhoz igazítják, és így különböztetik meg egymástól a japán császár uralkodásának éveit – magyarázta el a BBC a cikkében.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2019. április 02. 14:20
Házikó, antenna, doboz. Hello, Japán.
bunko_jobbos
2019. április 02. 08:37
Jó, hogy megadták a korok nevét angolul, de örülnék, ha a magyar hírszolgáltatás nem csak abból állna, hogy lefordítják magyarra az angol nyelvű cikkeket. A magyar helyesírás szerint a japán szavakat kiejtésük szerint kell leírni magyarul. Ebben nagy előny lenne, hogy TUDNÁNK, hogy hogy kell őket kiejteni (a hülye angol írással ellentétben) Akkor ez most Reiva és Hejszej?
Akitlosz
2019. április 01. 21:23
Ez az alap. Máshol így számolták az éveket a kezdetekben. Például az emberi civilizáció bölcsőjében Egyiptomban. De kezdetben Rómában is amíg Augustus császár be nem vezette a Róma alapításától számított AVC Ab Vrbe Condita időszámítást. Ami aztán a jézusos népségnek nem tetszett később, mert "pogány". Érdekes, a hónapok "pogány" nevei érvényben maradtak máig is.
3M..
2019. április 01. 17:02
Nekünk is ismerős ez a képlet a mindennapokból, mert hisz a japán nép is a testvérnépünk. Ők is hun tudatú népek, a magyarhoz hasonlatosan. Magyarországon például 2010 az összefogás éve volt, 2011 a megújulás esztendeje, 2012 az elrugaszkodás, 2013 az emelkedés, 2014 pedig a gyarapodás éve kellett volna legyen. Nálunk a bejelentésekkel ellentétben sajnos egyik sem valósult meg, mert a bejelentőjének vajmi kevés köze van a magyar néphez. Másrészről amit elmond, arra nem is kell egyáltalán figyelni, a japán császár szavaival ellentétben. Csak a Nemzet! Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!