Tajani aggodalmát fejezte ki a Codruta Kövesi elleni román bűnvádi eljárás miatt

2019. április 03. 14:55

Az EP elnöke elfogadhatatlannak nevezte, hogy a román hatóságok Laura Codruta Kövesi őrizetbe vételével próbálják megakadályozni a jogász kinevezését.

2019. április 03. 14:55

Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke a testület szerdai brüsszeli plenáris ülésén aggodalmát fejezte ki az európai főügyészi tisztségre jelölt Laura Codruta Kövesi elleni romániai bűnvádi eljárás miatt.

Tajani elfogadhatatlannak nevezte, hogy a román hatóságok az eljárás megindításával és Laura Codruta Kövesi őrizetbe vételével próbálják megakadályozni a jogász kinevezését. „Laura Codruta Kövesi továbbra is élvezi az Európai Parlament bizalmát, és továbbra is ő az EP jelöltje" – húzta alá.

Az Európai Parlament március elején döntött arról, hogy Laura Codruta Kövesit, a román korrupcióellenes ügyészség (DNA) korábbi vezetőjét választja jelöltjének az európai főügyészi tisztségre.

(MTI)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mia szösz
2019. április 03. 20:33
"Tajani elfogadhatatlannak nevezte, hogy a román hatóságok az eljárás megindításával és Laura Codruta Kövesi őrizetbe vételével próbálják megakadályozni a jogász kinevezését" Mi az elfogadhatatlan? Mi köze Tajaninak egy tagország belügyeihez? Codruta Kövesi valódi cselekedeteiről csak sejtésünk lehet, de az már biztos, hogy az EU-ba történő kinevezésével az EU vezetői azt akarták megakadályozni, hogy a jogász ellen a román hatóságok eljárjanak és őrizetbe vegyék. Akkor pedig az EU vezetői tudnak valamit. De az nem az ártatlanság.
Kandeláber
2019. április 03. 19:25
Tajani milyen alapon ugat bele egy szuverén állam erre hivatott szervei előtt folyamatban lévő büntetőeljárásba? Egy kicsit el van tévedve, az Európai Birodalom - vagy Kalifátus - Kelet-Közép Európában még nem bír joghatósággal.
Rasdi
2019. április 03. 19:08
Egyre gyanúsabbá válik, hogy ez a nő külön külső megfizetettség alapján célzottan végezte a maga romániai tevékenységét. És ezen tevékenység során túllépett a saját országa által meghatározott törvényes határokon. Mikor emiatt borult a bili, az EUs megbízatással akarják biztosítani a menekülési útvonalat - és természetesen a további hűségét. Aztán személyesen Tajani vagy az EP képviselői mennyire vannak ebbe beavatva, az egy másik kérdés.
puszika
2019. április 03. 18:09
Honjaim! Jól figyeljetek. Így működne az Európai Egyesült Államok!! Mindegy, hogy mit követett el az illető. Ha"nekünk", már mint az Államok csúcsvezetésének kedves,nem vizsgálódunk,nem kérjük az országa véleményét.................... MEGVÉDJÜK!!!!!!.................és kész.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!