SOS Europe – Brexit-ellenes britek üzentek Európának

2019. április 05. 20:58

Több mint 6 millióan írták alá azt a petíciót, amiben az 50-es cikkely visszavonását követelik.

2019. április 05. 20:58

Dover fehér sziklái egykor a német bombázóknak szolgáltak „iránytűként”, azonban – az Euronews híre szerint – arra is alkalmas, hogy a német vezetésű Európai Uniónak üzenjenek az européer britek: SOS Europe, azaz Európa, segítség! Ugyanis – a beszámoló szerint – egy brit aktivista csoport az egyre kilátástalanabbnak tűnő „brexit-káoszban” így kíván üzenni Londonba a maga módján – egy országos kampány – részeként. 

Mint írták, a doveri sziklákra vetített felirat egyébként óriási: a szupermarketnyi méretű, azaz 3000 négyzetméternyi felülete miatt már kilométerekről észre lehet venni. Maga az SOS — vagyis a nemzetközi vészjelzés — csupán egyike az amúgy percekig tartó kivetítő show-nak, ezekkel a feliratokkal pl. Nigel Farage-ot szembesítik korábbi mondataikkal.

Guy Verhofstadt, uniós Brexit-ügyi felelős is megemlékezett a performanszról, mint twitterén írta, „egészen elképesztő érzés a doveri fehér sziklákat kéknek látni. De az Európai projekt sokkal több, mint egy mentőbója. Ez a mi sziklánk, amire a jövőnket építjük, különösen viharos időkben.”

Közben kiderült: eddig több mint 6 millióan írták alá azt a petíciót, amiben a Brexit-törvényként is elhíresült 50-es cikkely visszavonását követelik a Csatorna mindkét partján.

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
illiberator
2019. április 06. 20:13
SOroS
héttörpe
2019. április 06. 09:44
Olyanok, mint a magyar ellenzék. Nem képesek elfogadni egy szavazás eredményét, szaladnak az EU-hoz árulkodni Farade-ra. O
luzitanxaver
2019. április 06. 07:47
“Arra is alkalmas, hogy a német vezetésű Európai Uniónak üzenjenek az européer britek” Zseniális. Powered by Lord Haw Haw and Axis Sally.
Lotti
2019. április 05. 22:42
Ilyen az amikor a fele ezt, a másik fele meg az ellenkezőjét szeretné. Ugye milyen hülyeség ez a demokrácia ? A diktatúra jobb, mert megmondja mit szeretnénk....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!