Roma zászló lobogott az Európai Parlament egyik épületén

2019. április 08. 21:34

Járóka Lívia: Fontos felhívni a figyelmet a romák rossz életkörülményeire és hátrányos helyzetére az EU-ban.

2019. április 08. 21:34

Kitűzték a roma zászlót hétfőn az Európai Parlament (EP) egyik épületére a nemzetközi roma nap alkalmából, amire Járóka Lívia fideszes képviselő kezdeményezésére először került sor a testület történetében. Az ünnepi rendezvényen Járóka egyebek mellett arról beszélt, hogy mennyire fontos felhívni a figyelmet a romák rossz életkörülményeire és hátrányos helyzetére az Európai Unióban és világszerte.

Az irány jó, de az ütem túl lassú, célzottabb intézkedésekre van szükség – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy még nem történtek meg a kellő strukturális változások az oktatás, a foglalkoztatás, a lakhatás, az egészségügy, vagy például a digitalizálás és a mezőgazdaság terén.

„Az EU-ban élő roma emberek európai állampolgárok, ám emberi jogaik folyamatosan sérülnek, mivel nem kielégítőek az alapvető életkörülményeik. Az európai, nemzeti és regionális cselekvési terveket ki kell egészíteni helyi cselekvési tervekkel” – mondta.

A képviselő felkérte az Európai Bizottságot és a tagállamokat, hogy a 2020 utáni közösségi stratégiák proaktív és reaktív intézkedéseket is tartalmazzanak a roma képviselőkkel és civil szervezetekkel folytatott valós, rendszeres konzultációk alapján. Az Európai Bizottság nyilatkozatot adott ki a nemzetközi roma nap alkalmából, amelyben az integráció támogatására, a diszkrimináció elleni küzdelem fokozására és a gyűlöletbeszéd visszaszorítására szólított fel.

„Az EU egy olyan társadalom megteremtéséért küzd, amelyben minden kisebbség számára valóság az egyenlő bánásmód, és ahol a roma közösségek ugyanolyan jogokban és lehetőségekben részesülnek, mint bárki más. Ez a mi identitásunk” – írták.

(MTI, Nyitókép: Járóka Lívia Facebook)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. április 09. 15:48
„Az EU-ban élő roma emberek európai állampolgárok, ám emberi jogaik folyamatosan sérülnek, mivel nem kielégítőek az alapvető életkörülményeik." Tipikus parazita érvelés. Azért van úgy, mert nem teremtik meg maguknak azokat az életkörülményeket. Másoktól várják, hogy ingyen lakást adjanak nekik. Aztán eltüzelik a parkettát, hogy elpanaszolhassák, hogy "nem kielégítőek az alapvető életkörülményeik" és kezdődik minden elölről.
Akitlosz
2019. április 09. 15:44
Jó tudni. Fel nem ismertem volna, hogy melyik hatalmas civilizáció, kultúra és birodalom zászlója ez. A Római Birodalomnak nem is volt zászlója mégis tudom, hogy az skarlátvörös alapon arany színű sas, amely babérkoszorút tart SPQR felirattal.
bertalan holecz
2019. április 09. 08:37
A "belvárosi rendszerváltó értelmiség"horizontja az elmúlt har- minc évben nem terjedt ki addig, hogy a V I D É K E N , amely Magyarország éléskamrája ( adósság növekedés nélkül ) szét- verték a jól működő mezőgazdaságot, az iparral együtt ! ... és ezzel 1.5-2.0 milliós munkanélküliséget hoztak létre ! Az itt é- lők elszegényedésének ez a gazdasági ellehetetlenülés az oka! A Magyar Cigányság 80 %-a vidéken él. Csak a jó módú muzsi- kus családok élnek a fővárosban és a környékén! Vidéken: drá- mai a szegénység mértéke, ezt kezdik felismerni a katolikus egyház ( Beer Miklós) egyes vezetői. Észak-Magyarországon ahol falvak százaiban már a cigányság van többségben, a szegénység már a KÖZÉPKORI KUNYHÓK SZINTJÉRE süllyedt! Hasonló a helyzet, Dél-Szlovákiában ( a Felvidéken), s ezek együttese kapcsán felmerült egy Cigány Ország létre- hozása ! Erről vizionálja Beer püspök, a 2.Trianon veszélyét ! Nem alaptalanul !!! Aki már látott, elhunyt cigány vajda temetést, az tudja hogy az ilyen " vajdaságok " a meglévő hatá- rokon túli testvérekre is kiterjednek. Itt az idő ezt a társadalmi problémát megoldani, amely nagyobb veszély mint a migráció ! A 24. óra tartományában vagyunk ! Ébresztő vezetők !!!
még fokozza
2019. április 08. 23:58
A szintén fideszes Pócs János közben azt teszteli, hogyan lehet elégetni a rossz cigányokat a kazánban. Ha Pócsot vagy Járókát tennék a kazánba az is vicces lenne?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!