RMDSZ-MPP választási megállapodás jött létre

2019. április 17. 11:05

A cél, hogy a Magyar Polgári Párt programja megjelenjen az RMDSZ kampányában, cserébe az MPP támogatja az RMDSZ választási küzdelmét.

2019. április 17. 11:05

Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke, Mezei János megegyezést írt alá szerdán Vincze Loránttal, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) európai parlamenti képviselőjelöltjével a jelölt támogatásáról, illetve az MPP céljainak a megjelenítéséről. A Sepsiszentgyörgyön aláírt megállapodásról az MPP sajtóirodája juttatott el közleményt az MTI-hez.

A dokumentum szerint Vincze Loránt vállalja, hogy elkötelezett marad az MPP által is képviselt célok mellett, s megválasztása esetén azokat is megjeleníti az Európai Parlamentben. Ezek között Vincze vállalta, hogy képviseli a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezését, és aktívan támogatja annak sikerre vitelét.

Az MPP vállalta, hogy segíti Vincze Loránt EP-képviselőjelölti kampányát, és támogatja az RMDSZ-es politikusnak a Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) élén végzett munkáját is.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!