Nem cukiskodtak a kanadai liberálisok, kitették a szivárogtatók szűrét

2019. április 03. 10:04

Pártjából is kizáratta volt minisztereit a kanadai miniszterelnök.

2019. április 03. 10:04

Jody Wilson-Raybould és Jane Philpott a kanadai kormány után a kormánypártot is elhagyták, igaz, utóbbit nem önszántukból, ugyanis a kanadai kormányfő kezdeményezésére zárta ki őket a Liberális Párt – közölte a BBC szerda délelőtt.

Ismeretes, az utóbbi hónapok legnagyobb politikai botránya azután robbant ki, hogy kiderült, a kanadai kormányfő peren kívüli megoldást szeretett volna Jane Philpot akkori igazságügyi minisztertől az SNC-Lavalin építőipari cég korrupciós ügyében, politikai haszonszerzés reményében.

Maga az SNC-Lavalin Líbibában akár egymilliárd amerikai dollárt is fizetett „feketén” ottani tisztségviselőknek azért, hogy bizonyos beruházásokat ő maga kiveitelezen. Trudeau szerint azonban ha elítélik és felszámolják a céget, akkor az állások ezreiben kerülhet, az pedig nem vetne rá jó fényt, ezért próbálta miniszterét rávenni egy peren kívüli egyezségre.

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!