Mike Pompeo szerint az Iszlám Állam inspirálta a támadásokat Srí Lankán

2019. április 25. 07:18

Az amerikai külügyminiszter szerint „minden jel erre mutat”.

2019. április 25. 07:18

„Minden jel arra mutat”, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet inspirálta a Srí Lanka-i merényletek elkövetőit – jelentette ki Mike Pompeo amerikai külügyminiszter a CBS televíziónak adott interjújában szerdán. Az amerikai diplomácia vezetője lényegében megismételte azt, amit hétfői sajtókonferenciáján mondott, amikor az iszlamista terroristákat hibáztatta a keresztényellenes merényletekért. 

Mike Pompeo még hétfőn telefonon egyeztetett Srí Lanka miniszterelnökével, és – Donald Trump amerikai elnök vasárnap Twitteren tett ígéretével összhangban – felajánlotta az Egyesült Államok segítségét a tettesek felelősségre vonásához. A külügyminiszter szerdán megerősítette: az Egyesült Államok elkötelezett a terrorizmus elleni harcban. Mint mondta: az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által létrehozott, úgynevezett kalifátust ugyan sikerült lényegében véve lerombolni, és ez sokat számít, de – mint fogalmazott – a terrorista fenyegetéssel változatlanul számolni kell. A dzsihadista szervezet egyébként kedden közölte: a merényletek elkövetői „az Iszlám Állam harcosai voltak”.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
USsange
2019. április 25. 18:00
Minden jel arra utal, hogy a CIA van a robbantássorozat mögött. 1. Senki nem vállata magára a terrortámadást (lásd 9/11. Ott is csak nagy nehezen szedtek össze hónapokkal később egy videót, amin talán osama látható, annyira rossz a felvétel minősége) 2. Az ISIS volt tagjaihoz vezetnek a szálak. (Mint köztudott az ISIS-t az usa pénzelte Assad rendszerénék bendöntése végett, meg, hogy még véletlenül se legyen rend a térségben. Meg amúgy is kell egy terrorszervezet, amire a CIA összes ténykedését rá lehet fogni. Lásd: Al-Kaida) 3. Ahogy a fenti cikkben is írják, Srí Lankának jó a kapcsolata Kínával. Ezt csak egy nyugatbarát kormánnyal lehet megfúrni. Ehhez pedigelőbb destabilizálni kell a helyi politikai hatalmat. Szintén amcsi érdek... 4. Semmi nem indokolta a helyi lakosság körében az ilyen terrortámadást. 5. Minden szakértő egyet ért abban, hogy ezt az akciót csak külföldről lehetett megszervezni 6. Máris a politikusokat teszik felelőssé az eset miatt. Pedig semmit nem tudtak a hirszerzési információkból 7. A fenti cikk szerint: "Indiai és amerikai hírszerzési források már április elejétől figyelmeztettek a fenyegető veszélyre" Ezzel elterelve a gyanút az amcsikról, mert ugye ők nem lehettek, ha ők szóltak előre, hogy ez lesz. Ezzel szemben az indexen ezt írják: "Washingtonnak viszont nem volt előzetes információja a készülő merényletről, ezt már Egyesült Államok colombói nagykövete jelentette, Alaina Teplitz. " Tehát csak az indiaiak tudták meg, mi készül. És ami nagyon furcsa, a sri lankaiak miért tartották titokban az információt. A helyi titkosszogálat embereinek kellene megvizsgálni a kapcsolatrendszerét... 8. Mike Pompeo igyekszik az ISIS-re fogni... ;)
kardosdoktor
2019. április 25. 07:38
Amerika vezeti a Világot, nem tehet mást: https://youtu.be/6Yp6R_Cn8H4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!