500 bivallyal csökkentik egy nemzeti park populációját az aszály miatt

2019. április 25. 10:18

A terület csak 400 ellátására képes.

2019. április 25. 10:18

A namíbiai Waterberg Plateau Park több mint 500 bivalyát kell átköltöztetni, eladni vagy levágni a szűnni nem akaró szárazság miatt – jelentette be a héten a dél-afrikai ország kormányának illetékese. A namíbiai környezetügyi és turisztikai minisztérium vezető munkatársa, Colgar Sikopo szerint az ország nemzeti parkjainak egy részében olyan rossz állapotok uralkodnak, hogy ha a kormány nem lép közbe, akkor nagyon sok állat fog elpusztulni.

„Jelenleg azon dolgozunk, hogy csökkentsük a Waterberg park bivalypopulációját. Amennyiben nem adjuk el vagy költöztetjük át az állatokat, akkor elpusztulnak” – húzta alá Sikopo. Hozzátette: „az állatokat árverésre bocsátjuk, áttelepítjük vagy leöljük őket, és a húsukat iskoláknak vagy az élelmiszerbanknak adományozzuk”.

Jelenleg nagyjából 900 bivaly él a parkban, ám a szárazság miatt a terület mindössze 400 állat ellátására képes. A namíbiai kormány az utolsó simításokat végzi a nemzeti parkokra vonatkozó aszálystratégián. Namíbiának húsz nemzeti parkja van.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2019. április 25. 22:43
És ennek mintájára fogják megoldani az emberiség égető problémáit is... Ja? Csak a fehérekét.
Peter8811
2019. április 25. 21:39
Ez az első bivaly Kunhalmi Ági nénire hasonlít a szarva, mintha a copfja lobogna a szélben szerintem a bérlethamisító már kilőtte.
u.cserkész
2019. április 25. 12:35
A rasszista szomszédom azt kérdezte, hogy ez a megoldás csak az afrikai bivalyokra vonatkozik, vagy az embereknél is el kell gondolkodni a túlszaporodásról.
Bitrex®
2019. április 25. 11:00
McDonalds nem veszi át őket? Buffalo Burger lehetne a nyár slágere.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!