Utrechti tévedés: két gyanúsított szabadlábon

2019. március 19. 10:32

Már csak az eredetileg is keresett török származású férfi van őrizetben.

2019. március 19. 10:32

Holland hírforrások keddre virradóra közölték, hogy a hatóságok őrizetbe vették a lövöldözés harmadik gyanúsítottját, de a polgármester a holland rádiónak elmondta, hogy már csak a támadás elkövetésével gyanúsított, török születésű Gökmen Tanist tartják fogva, a többieket elengedték.

A 37 éves Tanist több órás hajsza után fogták el hétfő kora este, tettének indítékai még nem ismeretesek. A rendőrség nem zárta ki a terrorista indítékot, később ugyanakkor lehetségesnek nevezte, hogy a tettes és elsődleges célpontja valamilyen kapcsolatban állt egymással. A Sky News kedden napközben arról számolt be, hogy a gyanúsított nem állt rokoni kapcsolatban az áldozattal, ezért nem zárják ki a hatóságok, hogy mégis terrortámadás történt.

Tanis három embert lőtt agyon az Amszterdamtól délre fekvő hollandiai nagyvárosban, további öt embert pedig megsebesített, közülük hármat súlyosan.

(MTI)

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2019. március 19. 14:24
amugy mar tegnap talaltak egy levelet az autoban ami terrorizmusra utal ...ezert lehet, hogy valamikor a jovoben terror tamadassa minositik...de addig is az nz aldozatokot sztaroljak, ahogy hosiesen vedekeztek, ellenalltak/stb
drkovax
2019. március 19. 13:41
A másik kettőt azért engedték el, mert igaz hogy ugyanakkor, úgyanúgy "Allah akbar"-ozva lövöldöztek egy-egy másik villamoson, de ők nem találtak el senkit. Így mivel a halálesetekkel járó lövöldözés is csak családi vita volt (öreg török meg akarta akadályozni, hogy a hülye fia merényletet kövessen el), így emez a kettő sem lehet muszlim terrorista ... (Az jutott eszembe, hogy le kéne fordítani Karinthy A főherceg vizsgázik c. művét az európai nyelvekre és rendőröknek meg újságíróknak tartani belőle képzést, mert nagyon gyöngék a magyarázataik, amikor a muszlim terrort kell kimosdatni ...)
56október
2019. március 19. 13:03
Jól kezdődik! Ennyit a nyugati rendørségekrøl...
aleb19
2019. március 19. 12:25
gusztustalan ...a polkorrekt politikusbarmok es mediagecik nem akarjak elterelni a figyelmet az nz merenyletrol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!