Kudarcos reform miatt távozik a finn kormány

2019. március 08. 16:03

Áprilisban azonban úgy is választásokat tartanak a skandináv országban, így nagy zavart nem okoz a Sipila-kormány bukása.

2019. március 08. 16:03

Lemondott pénteken a Juha Sipila miniszterelnök vezette jobbközép finn kormány a tervezett szociális és egészségügyi reformok végrehajtásának kudarca miatt – közölte a finn elnöki hivatal. Sauli Niinistö köztársasági elnök elfogadta Sipila lemondását, és arra kérte a kormányt, hogy ügyvivő testületként vezesse tovább az országot az új kabinet megalakulásáig.

Finnországban néhány hét múlva, április 14-én tartanak parlamenti választásokat, ezért elemzők szerint a kormány lemondása ezen a ponton nem okoz nagy fennakadást. Az Yle finn rádió beszámolója szerint az elmúlt 14 évben az egymást követő kormányok sikertelenül próbálták meg végrehajtani a tervezett reformokat. Antti Kaikkonen, a Sipila vezette Centrumpárt frakcióvezetője a Twitteren azt írta: azért mondott le a kormány, mert az egészségügyi kiadások csökkentésére vonatkozó reformot már nem tudták megvalósítani ebben a kormányzati ciklusban.

(MTI)

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bűbájos Küsmödy
2019. március 09. 08:27
Lemondani egy hónappal a választások előtt??? Noooormális??? (Most komolyan...)
3M..
2019. március 08. 19:01
Nálunk ilyen soha nem fordulhatna elő. Még kudarcos reformok esetén sem. Szebb Jövőt!
mr.Marcang
2019. március 08. 18:37
Nagy kár. Biztos lett volna még pár kiváló ötletük a magyarok számára, de hát mit lehet tenni, ha náluk az alapjövedelem bevezetése is megdöglött?
zakar zoltán béla
2019. március 08. 18:28
Dingi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!