Egyszerű okkal magyarázta Dancila a romániai korrupciót

2019. március 19. 09:20

Az EP-ben történtekről az EPP egyik tagpártjának vezetője számolt be.

2019. március 19. 09:20

A Főtér romániai magyar hírportál értesülései szerint Frank Engel, az egyébként EPP-tag luxemburgi Kereszténydemokrata Párt vezetője számolt be az esetről, amikor a Ziare.com nevű román nyelvű portálnak adott interjút.

Elmondása szerint – szemlézi a Főtér az interjút – a román miniszterelnök asszony, mielőtt felszólalt volna az Európai Parlament plénuma előtt, az európai szocialisták előtt számolt be a romániai korrupcióról. Engels szerint egy magyar szocialista EP-képviselő (Ujhelyi István? Szanyi Tibor? Gurmai Zita? – a szerk.) arról számolt be neki, hogy az ülésen Dancila a korrupciót firtató kérdésekre a következőket válaszolta:„Romániában nincs korrupció. Csupán arról van szó, hogy – kulturális értelemben – másképp köszönnek meg valamit valakinek.”

Engels eképpen kommentálta a román kormányfő szavait: „Igazán találékonynak éreztem, ahogy Dancila asszony a kulturális különbségekkel hozakodott elő. Vagyis, ha vásárolok magamnak egy kedvező bírósági döntést, akkor nem vagyok korrupt, és nem is korrumpálok senkit, csak másképp viselkedem kulturálisan.”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogas paduc
2019. március 19. 13:33
A lobbizás miről szól?
Bell & Sebastian
2019. március 19. 11:34
Valóban van olyan adószabály Nyugaton, hogy a gyarmatokon meg lehet venni a helyi indiánfőnököket, és ez a költség elszámolható a kiadás -oldalon. Erre hivatkozott a Strabag is, amikor az osztrák ügyészség a magyar M6 -ost firtatta. Feltűnt nekik a pofátlan tétel az elszámolásban. Nem tudom, kinek vannak romániai tapasztalatai a korrupcióval kapcsolatban, de a magyarlakta vidékek az élen járnak valamiért.
barang
2019. március 19. 11:25
Engels urtol en a luxemburgi afacsalasrol erdeklödnek, hogy azt ö hogy fogja fel kulturalisan. mert nekem igy keleteusan az jut az eszembe, hogy vizet predikal, de bort (konyakot) iszik.
balbako_
2019. március 19. 11:03
Bizony van igazsága a nőnek, mert Európa legkorruptabb országa Luxemburg. Nyugaton teljesen legális a lobbizás azaz kormányközeli emberek megkeresése gazdasági ügyekben. Jaj, ez nem korrupció. Soros levélben közölte a magyar oktatási miniszterrel mit kell tennie az ő egyeteme ügyében és ami csak a Soros egyetemnek jó. Ez sem korrupció. Lószart!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!