Az új-zélandi merénylő és Ausztria kapcsolatát vizsgálja az osztrák vezetés

2019. március 27. 11:42

Ki fognak vizsgálni minden egyes, esetleges osztrák szálat a christchurchi terrortámadással kapcsolatban Heinz-Christian Strache alkancellár szerint.

2019. március 27. 11:42

Az osztrák kormány nem tolerál egyetlen veszélyes ideológiát sem, bármelyik oldalról jöjjön is – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár újságíróknak szerdán, a kormányülést követően. Hozzáfűzte, hogy napirenden van az Osztrák Identitárius Mozgalom (IBÖ) betiltásának a kérdése is, a mozgalom társalapítójánál, Martin Sellnernél a héten tartott a rendőrség házkutatást.

Kurz leszögezte: a törvény teljes szigorával sújtanak le minden szélsőséges eszme hirdetőire, egyúttal hozzátette azt is, hogy a betiltás mérlegelése nem a politikusok, hanem a hatóságok dolga lesz. Heinz-Christian Strache alkancellár is kijelentette: pártjának, az Osztrák Szabadságpártnak (FPÖ) semmi dolga az IBÖ-vel. Újságíróknak tett nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy ki fognak vizsgálni minden egyes, esetleges osztrák szálat a christchurchi terrortámadással kapcsolatban.

Sellner beismerte, hogy néhány hónapja 1500 eurós (474 ezer forint) adományt kapott Brenton Tarranttől, a március 15-én az új-zélandi Christchurch két mecsetében 50 hívőt meggyilkoló ausztrál férfitól, tagadta azonban, hogy az adományon és az azt megköszönő levélen kívül bármilyen kapcsolat lenne közte és a terrorista között.

A házkutatást követően Kurz már szorgalmazta, hogy „a christchurchi merényletek felelőse és az osztrák identitáriusok közötti mindenféle kapcsolatot maradéktalanul és minden elnézés nélkül tárjanak fel”.

(MTI)

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2019. március 27. 13:29
Az egész egy rossz vicc. Sellner kapott egy összeget egy ismeretlentől. Bárki utalhat a számlájára, ez a kérés a szokásos a Youtube oldalán. Mégis a vizsgálatnak az a neve, hogy ,,a lehetséges támogatása egy terrorszervezetnek." Mintha Sellner küldött volna pénzt. Nem is beszélve arról, hogy nincs szervezet, mert egyetlen tettesről van szó. Sellner a pénzt egyébként, amikor a merényletről értesült, egy jótékonysági alapra átutalta. Egy boszorkányüldözés az ismert stratégiával. Jordan B. Peterson amikor Új-Zélandon járt, egy közös fotót készített egy rajongójával, pontosabban az vele, amely most nagy hullámokat ver. A balos média ugrott, ahogy megszoktuk, A férfin ugyanis egy olyan póló volt ami a „I’m a Proud Islamapobe“ (Én egy büszke iszlámgyűlölő vagyok) feliratot viselte. A Spiegel: ,,A terrortámadás előtt Christchurch-ban találkozott Peterson egy önjelölt iszlámgyűlölővel, Az Új-Zélandi hangulat most ellene fordult." Írja ezt egy Relotiuson nevelkedett német újságírónő. Az ostoba ,,önjelölt" már önmagában egy telitalálat, mert valahol az iszlámgyűlölőknek igazolni kell az eredetiségüket. https://www.publicomag.com/wp-content/uploads/2019/03/Bildschirmfoto-2019-03-25-um-17.54.28.png Arról nem ír a német tájékoztatás csillaga, hogy mi van még a pólóra írva: ,,A nők elleni erőszak ellen, a női körülmetélés ellen, a terrorfinanszírozása ellen", többek között. Ezek után lehetséges, hogy az osztrák államelnöknél is jelen pillanatban házkutatás folyik, ugyanis létezik egy fotó Martin Sellnerrel, ami nagyon-nagyon gyanús! https://www.publicomag.com/wp-content/uploads/2019/03/Sellner.jpg
NTLLK
2019. március 27. 12:47
"Az osztrák kormány nem tolerál egyetlen veszélyes ideológiát sem, bármelyik oldalról jöjjön is." Aztán betartani ám a "bármelyik"-et is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!