Áder állami kitüntetést adott át Charles J. Vörösmartynak

2019. március 29. 07:43

A kitüntetést a New York-i főkonzulátuson adta át.

2019. március 29. 07:43

Áder János köztársasági elnök átadta Magyar Érdemrend középkeresztje polgári tagozata kitüntetést Charles J. Vörösmartynak, a City University of New York professzorának a New York-i főkonzulátuson csütörtökön– közölte az MTI.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. március 29. 19:30
Aztán miért is? Kitüntetést nem valami érdemért kellene és szabadna adni?
zolka50.50
2019. március 29. 15:05
Charles J. Vörösmarty a New York-i Városi Egyetem professzora tevékenyen részt vesz az USA és a világ víztudományi szakmai‐tudományos közéletében. Számos nemzetközi testület tagságja és tisztségviselője: a Környezeti Keresztutak Kutatócsoport igazgatója, alapítója és társelnöke a Globális Vízrendszer Programnak, tagja az egyik legújabb világszintű program, a Fenntartható Víz‐Jövő Program (Sustainable Water Future Programme – SWFP, röviden Water Future) Tervezési Bizottságának és a NASA Földtudományi Albizottságának. A kutatók számára a legkorszerűbb űr‐ és távérzékelési, valamint számítástechnikai eszközök használatát tette lehetővé a közös kutatásokban, többek között a Duna‐Tisza közi Hátság vízproblémáit okozó tényezők vizsgálatában. Tevékenyen részt vett a Budapesti Műszaki Egyetem és a New Hampshire Egyetem oktatási és kutatási kapcsolataiban. Sokat fáradozott azon, hogy multinacionális cégek, az USA és az EU kutatás‐fejlesztési alapjai támogatást adjanak a New Hampshire Egyetem, a BME és a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat közös kutatási programjaihoz. Világszerte sokat tett a társadalom víztudatának fejlesztése, a vízgazdálkodási kihívások megismertetése és megoldása érdekében. Charles J. Vörösmarty tevékenyen részt vett 2013‐ban az ENSZ Budapesti Víz Világtalálkozójának előkészítésében és lebonyolításában. A külföldön élő magyar származású professzorok tanácsadó testületének tagja és a Víz Világtalálkozó egyik vezérelőadója volt. Fontos szerepet vállalt a 2016‐ban rendezett második Budapesti Víz Világtalálkozó szervezésében is és többször volt az FTI-IASK Nyári Egyetemének és KRAFT-rendezvényeinek a meghívott előadója. 2018-tól pedig a Kőszeg és környékére kialakítandó körkörös és fenntartható gazdaság közös magyar-amerikai kutatócsoport mentora.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!