Megadták magukat az Iszlám Állam utolsó harcosai is Szíriában?

2019. február 16. 10:15

Egy aktivistahálózat ezt állítja.

2019. február 16. 10:15

Megadta magát az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet utolsó néhány száz harcosa Szíriában, a legutóbbi napokig megmaradt tenyérnyi területüket az iraki határ közelében elfoglalta a nyugati támogatást élvező arab-kurd koalíció – jelentette szombat reggel az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat.

Az IÁ ellen ádáz harcot vívó Szíriai Demokratikus Erők (SDF) a minap közölte, hogy a dzsihadisták egy alig több mint egy négyzetkilométeres területre szorultak vissza Deir ez-Zór tartományban. Alagutakat ástak, ezekben sáncolták el magukat, ami nehezítette a küzdelmet ellenük –mondta egyik szóvivőjük. A kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező, angliai központú OSDH azt közölte szombaton: több száz dzsihadista megadta magát, legfeljebb az alagutakban lehetnek még emberei az IÁ-nak.

A Reuters hírügynökség más forrásból nem tudta megerősíteni az OSDH állításait.

(MTI)

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drkovax
2019. február 16. 15:32
Megadták magukat ? Szerintem meg csak átöltöztek SDF egyenruhába. Ezt eddig is többször megcsinálták már oda-vissza ... Meg amikor kell/lehet majd újra megteszik.
Pandaka pygmaea
2019. február 16. 14:44
Szuper. Akkor mehetnek haza Európából a szírek, felépíteni az országukat.
áfonya
2019. február 16. 14:20
Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezetet juncker merkel trimmemars kimentik hozzák Európába mint értéket. Aki nem fogadja be a terroristákat az kirekesztő rasszista náci .
kakambuki
2019. február 16. 12:32
Irgalmazzanak nekik. Legalább annyira és úgy amennyire és ahogy ők is voltak az áldozataikkal szemben. Ez a minimum nekik is jár, nem??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!