Bűnvádi eljárás zajlik az európai főügyésznek készülő Kövesi ellen

2019. február 14. 10:58

Hivatali visszaélés, kenőpénz elfogadása és hamis tanúzás gyanúja miatt hallgatják ki, Kövesi szerint a kormány áll az ügy mögött.

2019. február 14. 10:58

Saját ügyészkollégái feküdtek keresztbe Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) tavaly leváltott főügyésze nagyívű európai karrierje előtt: miközben éppen arra készül, hogy az Európai Parlamentben ismertesse, mik a tervei arra az esetre, ha ő nyeri el a hamarosan létrehozandó európai ügyészség vezetői tisztségét, kiderült, hogy bűnvádi eljárás zajlik ellene – írja a Főtér. 

Kövesi a napokban nyilatkozta azt, hogy a brüsszeli meghallgatására készül, amelynek időpontja február végén lenne az Európai Parlament LIBE (Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi) Bizottságában. A nyilatkozata után pár órával viszont egy rendőr jelent meg az otthonában, 
és idézést kézbesített a bírák és ügyészek törvénytelenségeinek kivizsgálására létrehozott ügyészségi főosztálytól. 

Az idézés február 15-ére szól – éppen aznapra, amikor Brüsszelbe akart utazni.

Kiderült: hivatali visszaélés, kenőpénz elfogadása és hamis tanúzás gyanúja miatt hallgatják ki. Kövesi szerint egyértelműen a kormány áll az ügy mögött.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
duzur
2019. február 14. 14:54
Ugye, hogy minden oldalon virágozhat a gazság?! Szemét román szocik!
cga82
2019. február 14. 13:18
Ez kicsit majd lefoglalja. Ismeri a vád taktikáját tehát nem fogja meglepni, amikor az apróbb vádpontok közé becsúszik még a hazaárulás, esetleg kiegészülve állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával. Ez alapból életfogytiglan lenne itthon (bár ki tudja a románoknál mi), de néhány nyugodt év alatt majd simán lealkudhatja majd egy közokirat-hamisításra.
Szerintem
2019. február 14. 13:09
Ez lett volna az Eu ügyészség fővezére. Milyen lehet vajon a többi tag? Milyenek lehetnek azok, akik ezt ilyen összetételben akarják összeállítani? Milyen valódi feladatot szánnak egy ilyen korrupt bandának? Mert az már biztos, hogy nem a korrupció ellen vannak.
TAVIROZSA
2019. február 14. 12:49
Mi az hogy "európai főügyésznek készülő " ? Ez így megy hogy egyesek egyszer csak elkezdenek "készülni" ? Ez valami újfajta "demokratikus" folyamat ? Még szerencse, hogy mindez minket nem fog érinteni !! :D :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!