Venezuelai válság: Németország, Franciaország és Spanyolország kész elismerni Guaidót

2019. január 26. 13:53

Nicolás Madurónak nyolc napja van, hogy kiírja a szabad, tiszta és demokratikus választásokat.

2019. január 26. 13:53

A német, a francia és a spanyol kormány bejelentette szombaton, hogy kész elismerni Juan Guadiót, az ellenzéki többségű venezuelai parlament elnökét ideiglenes államfőként a hivatalban lévő elnök, Nicolás Maduro helyett, ha nyolc napon belül nem írnak ki választásokat a dél-amerikai országban.

Pedro Sánchez spanyol kormányfő úgy fogalmazott, Nicolás Madurónak nyolc napja van, hogy kiírja a szabad, tiszta és demokratikus választásokat. Amennyiben nem jár el így, Spanyolország elismeri Juan Guaidót ideiglenes elnökként, hogy ő tegye meg ezt.

Ezzel egy időben Emmanuel Macron francia államfő a Twitter közösségi portálon a politikai változások szükségességével indokolta a bejelentést, és Németországhoz hasonlóan jelezte, hogy kész elismerni Guaidót, ha nem írnak ki választásokat nyolc napon belül.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cga82
2019. január 27. 09:09
“Pedro Sánchez spanyol kormányfő úgy fogalmazott, Nicolás Madurónak nyolc napja van, hogy kiírja a szabad, tiszta és demokratikus választásokat.” Szerencsére erre Pedro Sánchez esetében pont nem volt szükség .
Kopa
2019. január 26. 14:53
Meg is vagyok lepődve, hogy magyar ellenzék nagy sikerű decemberi forradalma után nem ismerte el mondjuk a karigerit magyar miniszterelnöknek ez a pár ország vezetése.
a hun
2019. január 26. 14:39
Macron-jelenleg(!) MÉG regnáló elnök-a saját országában szükséges politikai változásokkal foglalkozzon!!! Még mielőtt rozsdátlanítják a sárga mellényesek a guillotine-t.
Csigorin
2019. január 26. 14:31
Khm, hogy is volt a nem avatkozunk masok valasztasaiba szoveg? Mellesleg Macron hogy tudja masnak mit kene csinalnia, de maga nem akar lemondani...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!