Drónokkal irtják a patkányokat a Galápagos-szigeteken

2019. január 26. 09:27

3000 kilogramm mérget dobtak le a hatóságok.

2019. január 26. 09:27

Először vetettek be drónokat rágcsálóirtáshoz, hogy patkánymentesítsék a Galápagos-szigeteket – jelentette be a Galápagosi Nemzeti Park (PNG).

Mintegy 3000 kilogramm mérget dobtak le az akcióban, amelyben elsőként használtak drónokat ilyen célra, bár a vadőrök is kihelyeztek már néhány adagot.

Pontosabban jut célba a szer, és csökkennek is a kisebb és a közepes szigetek patkánymentesítésének költségei – mondta Karl Campbell, a programot támogató Island Conservation környezetvédő szervezet igazgatója.

A szigetekre behurcolt rágcsálók károsítják a terület egyedülálló élővilágát. A vidék számos tengeri szárnyasnak, köztük fregattmadaraknak és a csak itt élő fecskefarkú sirálynak nyújt költőhelyet.

Néhány napja fejezték be a North Seymour- és a Mosquera-sziget patkánymentesítését. A PNG közleménye szerint két faj volt a célkeresztben, a házi patkány és a vándorpatkány.

Az Ecuador közelében fekvő csendes-óceáni szigetlánc egyedülálló faunájáról és flórájáról híres. Ökoszisztémáját, amely az egyik legérzékenyebb a világon, az UNESCO 1978 óta a világörökségi helyszínek közé sorolja.

(MTI)

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a hun
2019. január 26. 23:02
Brüsszelben is elkelne egy irtás.
Akitlosz
2019. január 26. 21:34
"Drónokkal irtják a patkányokat a Galápagos-szigeteken" Hazugság. Ahogyan erre már a legelső lektor hozzászóló is világosan rámutatott.
Peter8811
2019. január 26. 15:26
Én ellenzéki képviselői igazolványt szórnék nekik.:))))))))))))))
balbako_
2019. január 26. 11:28
És ezeket a mérgeket az őslakó fauna nem eszi meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!