Berlusconi indul a májusi EP-választáson

2019. január 17. 16:27

A 82 éves politikus felelősségérzetből jelölteti magát.

2019. január 17. 16:27

Felelősségérzetből jelölteti magát a májusi európai parlamenti választásokon – jelentette be a 82 éves Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök csütörtökön. 

Silvio Berlusconi  hangsúlyozta, hogy – mint fogalmazott – felelősségérzet hajtja. Úgy gondolja – tette hozzá – hogy ismereteivel, tapasztalataival és meggyőzési képességével meg tudja értetni az európai polgárokkal a nyugati értékektől való eltávolodás veszélyét.

A jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnöke hangsúlyozta, kora ellenére ismét a politikai színtérre lép azért is, hogy feltartóztassa az Öt Csillag Mozgalom (M5S) jelenlegi olasz kormánypártot, amelyet véleménye szerint tapasztalat és hozzáértés nélküli személyek vezetnek. 

Berlusconi kijelentette, az M5S rosszabb mint az olasz kommunisták voltak 1994-ben, amikor vállalkozói pályáját politikaira váltotta. 

Silvio Berlusconi a helyhatósági választásokra készülő Szardínia szigetén jelentette be az EU-választásokon való indulási szándékát. 

A többszörös volt olasz miniszterelnököt 2013-ban adócsalásért jogerősen elítélték, majd ezért megfosztották parlamenti mandátumától. Tavaly májusban nyerte vissza választó- és politikagyakorlási jogait. 

A jelenlegi felmérések szerint a FI 8 százalék körül áll.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. január 17. 19:04
Az Európai Parlament amolyan politikusi elfekvő. Azokat küldik oda, akik otthon már feleslegesek, nem kellenek, kényelmetlenek. Mennek is szívesen mert igen magas a fizetés. Amolyan felfelé buktatás. Az Európai Parlamentből ugyan el nem magyaráz az európai polgároknak. Még a többi képviselőnek is nehezen, tekintve, hogy a többségünk úgysem lesz ott az üléseken. Az európai polgárok az európai képviselők munkájáról semmit nem hallanak, tekintve, hogy a többségük nem is dolgozik valami sokat. Politikai elfekvő intézet az, nem fő hatalmi központ.
Lotti
2019. január 17. 18:33
Ő kell az olaszoknak. Azt hiszem a világháború óta ő volt leghosszabb ideig a kormányrúdnál. Kicsit link, kicsit bohém, kicsit adócsaló, de az övék.
zakar zoltán béla
2019. január 17. 18:28
1000-szer különb, mint Dzsordzs "Dow Jones" Soros! Rendben!
balbako_
2019. január 17. 17:04
Salvini talán jobb, de döntenek az olaszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!