Véget ért a hadiállapot Ukrajnában

2018. december 26. 13:52

Petro Porosenko ukrán elnök szerdai bejelentése szerint feloldották a harminc napra meghirdetett hadiállapotot Ukrajnában.

2018. december 26. 13:52

Feloldották a hadiállapotot Ukrajnában – jelentette be Petro Porosenko ukrán elnök szerdán a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) ülésén.

Az Ukrajinszka Pravda ukrán hírportál beszámolója szerint Porosenko közölte, hogy a hadiállapot beszüntetése az ő elvi döntése, amely az ország biztonsági helyzetének értékelésén alapul. Korábban már többször kijelentette, hogy nem fogják meghosszabbítani a hadiállapotot annak lejárta után, kivéve, ha Oroszország nagyszabású támadást indítana Ukrajna ellen.  

A hadiállapotot – ami az ukrán jogrendben a rendkívüli állapot egy formája – azután vezette be az elnök kezdeményezésére az ukrán parlament az ország tíz megyéjében 30 napra, azaz december 26-ig, hogy november 25-én a Kercsi-szoros közelében az orosz parti őrség tüzet nyitott három ukrán hadihajóra, amelyeket elfoglalt, a legénységüket pedig letartóztatta és tiltott határátlépés címén eljárást indított ellenük.

Mindezt annak ellenére, hogy Oroszország épp most terjesztette ki az Ukrajna elleni szankciókat.

(MTI)

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2018. december 27. 10:38
Az előadás véget ért! A szereplők mély meghajlással fordulnak a JUESZÉJ meg az EURÓPAI UNIÓ FELÉ!! MERT,HOGY UKRAJNÁBAN NEM HOGY VASTAPS,DE MÉG GYÉR TÉNYÉR ÖSSZEÜTÉS SINCS!!
Peter8811
2018. december 27. 07:26
És ki győzött, a csokinyúl?
korona
2018. december 26. 23:09
Szegény Porosenkó! Lám, a nagy "forradalom" ide vezetett. Bohóc lett belőled és nevetséges - vagy inkább szánalmas. De ezeké a jövő, ezek még az atomot is túl fogják élni valahol a világ egyik rejtett zugában. És mit ér a jelen élete és mit a jövő? Egy nagy-nagy semmit. Egy pillanatnyi, de múló jó érzést, semmi mást. Mint ahogyan megesszük a Walzman csokiját, aztán elfelejtjük, mert holnap már más zsidó csokiját esszük, mondjuk a Nesstlé-ét, Szomorú, de még szomorúbb lesz, ha jövőre megnyeri a "demokratikus" választásokat.
3M..
2018. december 26. 20:43
Waltzman háborúja. https://www.youtube.com/watch?v=tnkrIchfE-Y Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!