Ecuador csak „hangtompítós" tűzijátékot engedélyez a Galápagos-szigeteken

2018. december 29. 17:31

A galápagosi állatvilágnak idegrendszeri zavarokat és szívproblémákat okozott a petárdák durrogása.

2018. december 29. 17:31

Ecuador kormánya csak „hangtompított" tűzijátékot engedélyez szilveszterkor a Galápagos-szigeteken az állatvilág védelmében.

Az év végi hangstopot pénteken jelentette be a latin-amerikai ország kormánya. Néma, csak fényélményt nyújtó petárdák használata továbbra is megengedett. 

A kormányrendelet megtiltja zajkeltő pirotechnikai eszközök bevitelét a szigetekre, továbbá a már ott lévők árusítását, terjesztését. 

A galápagosi kivételes állatvilágnak - szakértők szerint - idegrendszeri zavarokat és szívproblémákat okozott a petárdák durrogása.

(MTI)

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kizökkentidő
2018. december 30. 08:26
A petárdákat egyértelműen tiltani kellene idehaza, de a hangos tűzijáték tiltását is fontolóra kellene venni.
fakutya Bobber
2018. december 29. 19:51
Ilyen faszságok miatt lakások gyulladnak ki, emberek nyomorodnak meg. Nem lenne egyszerűbb, ha minden proli kapna egy körfűrészt és önmagából darabolna kedve szerint, ahelyett hogy pokollá teszi a világot?
Akitlosz
2018. december 29. 19:30
A petárda nem tűzijáték. A petárda az petárda a tűzijáték az meg tűzijáték.
annamanna
2018. december 29. 19:27
Két éve szilveszterkor láttam egy kiskutyát, mint egy őrültet, lóhalálában vágtázni az úton. Sok hasonló kutya jár így, én is láttam egyet. Január elején aztán gyűjthetik be a dögöket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!