Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

A nigériai elnök cáfolta a klónozásáról szóló szóbeszédeket

2018. december 03. 14:43

Nem halt meg, nem klónozták, és nem helyettesíti holmi hasonmás – jelentette ki Muhammadu Buhari.

2018. december 03. 14:43

Nem halt meg, nem klónozták, és nem helyettesíti holmi hasonmás – jelentette ki Muhammadu Buhari nigériai elnök a közösségi médiában terjedő ilyen tartalmú szóbeszédekre reagálva.

„Nem meglepőek ezek a tudatlanságra valló pletykák. Amikor tavaly egészségügyi szabadságon voltam, rengetegen reménykedtek abban, hogy meghaltam" – jelentette ki a nigériai államfő egy lengyelországi rendezvényen a résztvevők harsány nevetése mellett.

„Biztosíthatom önöket, hogy ez tényleg én vagyok" – mondta Buhari. Hozzátette: hamarosan ünnepli majd születésnapját, s egészségesnek érzi magát. Buhari december 17-én tölti be 76. életévét.

Hogy üzenete mindenkihez eljusson, az elnök a nyilatkozatát tartalmazó videót feltöltötte vasárnap a Twitter-oldalára.

Buhari a 2019 februárjára kitűzött elnökválasztáson ismét indulni akar az olajban gazdag nyugat-afrikai ország államfői tisztségéért. Tavaly és idén azonban több hónapot betegeskedett, egy időben Londonban kezeltette magát, de hivatalosan nem közölték, hogy milyen panaszai voltak. Buhari betegsége idején Yemi Osinbajo alelnök vitte az államügyeket.

Nigériában az utóbbi időben ismételten olyan szóbeszédek jelentek meg – különösen ellenzékiek és szeparatisták körében –, miszerint Buhari távozott az élők sorából, helyét pedig egy szudáni férfi vette át, akit állítólag Jubrilnak hívnak.

A lengyelországi rendezvényen Buhari azzal élcelődött, hogy alelnöke szintén szembesülni kényszerült hasonló híresztelésekkel. Halottnak tartották Osinbajót, mire egy-két jelölt jelentkezett nála, hogy átvenné a tisztségét. „Elég kínos volt ez számára" – mondta Buhari.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2018. december 03. 18:07
"tudatlanságra valló pletykák" Száz iskolát, ezeret. "Ezek a föld erei, Bennök árad a müveltség," (Petőfi: Vasúton) Iskolákat Nigériának, hogy ne csak a vihogó elnöknek jusson orvosi ellátás - Londonban.
Harangláb
2018. december 03. 17:35
Elég randa szegény, hogy klónozzák, elég belőle egy is...
Akitlosz
2018. december 03. 17:05
Ezt már láttam pár amerikai filmben. Még Schwarzenegger is benne volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!