Szijjártó: Nyíljon meg minél több uniós csatlakozási fejezet Szerbiával

2018. október 25. 18:37

Magyarország azt szorgalmazza, hogy decemberben minden olyan uniós csatlakozási fejezet nyíljon meg Szerbiával, amelyre Belgrád technikailag készen áll – hangsúlyozta Szijjártó Péter csütörtökön Belgrádban.

2018. október 25. 18:37

Magyarország azt szorgalmazza, hogy decemberben minden olyan uniós csatlakozási fejezet nyíljon meg Szerbiával, amelyre Belgrád technikailag készen áll – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a szerb fővárosban, miután megbeszélést folytatott Jadranka Joksimovic európai integrációért felelős szerb miniszterrel. 

Elmondta: a szerb integrációs miniszter tájékoztatta arról, hogy a belgrádi kormány hét fejezet megnyitására áll készen, és Budapest azt szorgalmazza, hogy a decemberi kormányközi konferencián mind a hét nyíljon meg. Ez azt jelentené – folytatta a tárcavezető –, hogy az év végére 21 fejezet nyílna meg Szerbiával, és mivel az osztrák uniós elnökséget román elnökség követi – Románia pedig bővítéspárti ország –, Budapest azt reméli, hogy a következő fél évben a fennmaradó 14 fejezet meg tud nyílni.

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2018. október 25. 20:21
Ha visszaadják Bácskát, akkor támogatni kell belépésüket a kulbba, ha nem, akkor nem.
Gyéressy Károly
2018. október 25. 19:24
Én nem tudom, ki mire asszociál a miniszter asszony láttán.... Csak azt tudom, nekem mi jut eszembe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!