Német parlamenti elnök: Korszerű hazafisággal lehet még jobbá tenni Németországot

2018. október 03. 14:43

Az állandó gondok és válságok közepette érdemes észrevenni, hogy a mai minden idők legjobb Németországa – mondta Wolfgang Schäuble.

2018. október 03. 14:43

Az állandó gondok és válságok közepette érdemes észrevenni, hogy a mai minden idők legjobb Németországa, amelyet az önbizalom, a higgadtság és a bizakodás hármasságán alapuló korszerű hazafisággal lehet még jobbá tenni – mondta Wolfgang Schäuble, a német szövetségi parlament (Bundestag) elnöke szerdán Berlinben a német egység helyreállításának 28. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

A kereszténydemokrata (CDU) politikus hangsúlyozta, hogy egy nemzet „demokratikus érettsége" akkor válik teljessé, ha „elfogadja sokféleségét, és mégis képes a közös cselekvésre" viták és kompromisszumok révén. A közösség erősítésének „gondolati kulcsa" a „különbözőség elfogadása, a legitim érdekek, vélemények és nézőpontok sokféleségének elismerése" és az, ha „nem a saját elképzeléseinket jelöljük ki minden dolgok mértékének" – mondta a Bundestag elnöke.

Aláhúzta: „senkinek sincs joga ahhoz, hogy kijelentse, egyedül ő képviseli a népet". Hozzátette: „a sokszínűség érték". 

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2018. október 03. 18:34
Marha!
luzitanxaver
2018. október 03. 18:23
"Az állandó gondok és válságok közepette érdemes észrevenni, hogy a mai minden idők legjobb Németországa – mondta Wolfgang Schäuble" Ez igaz. Csakhogy ez nem az Önök, hanem az Önök elődeinek az érdeme. Az Önök áldásos tevékenységének mérlegét majd úgy 25-30 év múlva lehet megvonni. Már ha lesz még, aki megvonja.
luzitanxaver
2018. október 03. 18:20
Tisztelettel kérdezném, hogy ez a gondolati kulcs, meg a különbözőségek elfogadása vajon vonatkozik az AfD-re és támogatóira is?
sozlib_abschaum
2018. október 03. 15:28
"A sokszínűség érték", igen a német emberek nem szeretik, ha csak késsel szúrják öket ölhetnének a migrik már kardal vagy macsétával. Igaz hülye gyerek scheuble?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!