Malmström: Még az előkészítő munka sem kezdődött meg az európai-amerikai kereskedelmi egyezményről

2018. október 05. 18:14

„Nem tárgyalunk jelenleg semmiről az Egyesült Államokkal. Az ipari árukat érintő esetleges egyezményt illetően még az előkészítő munka sem kezdődött el. Egyelőre a szabályozási együttműködésre fókuszálunk” – jelentette ki Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos.

2018. október 05. 18:14

Egyelőre még az előkészítő munka sem kezdődött meg az ipari termékekre vonatkozóan tervezett kereskedelmi egyezményről az Európai Unió és az Egyesült Államok között – közölte pénteken Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos.

Történt előrelépés az európai-amerikai kereskedelmi kapcsolatokban a szabályozási kérdésekben való együttműködés nyomán, a vámkulcsok kölcsönös mérséklését célzó megállapodás azonban még messze van – mondta Malmström a kereskedelempolitikáért felelős uniós miniszterek informális találkozóján.

Nem tárgyalunk jelenleg semmiről az Egyesült Államokkal. Az ipari árukat érintő esetleges egyezményt illetően még az előkészítő munka sem kezdődött el. Egyelőre a szabályozási együttműködésre fókuszálunk” – jelentette ki.

(MTI)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!