Képviselő lett a brazil császári leszármazott

2018. október 19. 09:58

Luiz Philippe de Orléans e Bragança, az egykori brazil császárok leszármazottja a jobboldali elnökjelölt Bolsonaro pártját képviseli Sao Paulóban.

2018. október 19. 09:58

Képviselőnek választották a minapi brazil választáson Luiz Philippe de Orléans e Bragançát, a portugál királyok és a XIX. századi brazil császárok leszármazottját.

Az üzletemberként karriert építő herceg az elnökválasztás első fordulóját nagy előnnyel megnyerő, radikális nézeteket képviselő jobboldali jelölt, Jair Bolsonaro PSL nevű pártjának színeiben lépett be a politikába. A Brazília gazdasági központját jelentő Saol Paulo államát fogja képviselni a kongresszusban. A 49 éves császári leszármazott, aki az amerikai Stanford egyetemen végzett, most pedig Brazíliában egy motoralkatrész-importáló vállalkozása van, közismert figura Brazíliában.

Hamarosan sor kerül az elnökválasztás második fordulójára, ahol Bolsonaro egy baloldali jelölttel fog megmérkőzni a győzelemért, a végkimenetel kétesélyes.

A császárok örököse elmondta: „Jair Bolsonaro kormányzata először és elsősorban Brazília és a brazil emberek stratégiai érdekeit fogja képviselni otthon és külföldön”. A herceg azt is kifejtette: az Egyesült Államokat természetes stratégiai partnernek tekintik, és ez a kapcsolat az elmúlt évtizedben a brazil baloldal uralma alatt leépült. „Trump elnökhöz hasonlóan hiszünk a fair és kiegyensúlyozott bilaterális kereskedelemben, beruházunk a védelembe és fenntartjuk a szigorú határellenőrzést” – nyilatkozta Luiz Philippe.

Az Americas Quarterly-nek adott interjúban arról beszélt a Brazíliába érkezett elszegényedett venezuelaiak és haitiak kapcsán: „Nem jöhetnek az országunkba bármiféle dokumentum nélkül”. Szerinte ez hatalmas veszélyt jelent a biztonságra. „Ha nem tudod ellenőrizni a migrációt, az országodat egyszerűen el tudnák özönleni és nem marad szuverén terület a néped számára”.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!