Bíróság elé állítják az afgán migránst szállító gép felszállását akadályozó aktivistát

2018. október 21. 16:34

Akár fél év szabadságvesztésre vagy pénzbüntetésre is ítélhetik.

2018. október 21. 16:34

A légi közlekedés szabályainak megsértéséért bíróság elé kell állnia Elin Ersson svéd egyetemistának/aktivistának – írja a The Guardian. Elin Ersson esetéről korábban már beszámoltunk, ő volt az a nő, aki nem volt hajlandó leülni egy repülőgépen, ameddig le nem szállítottak róla egy kiutasított afgán menekültet. Az esetről saját maga felvételt is készített, amely körbejárta a világot, sőt egy másik nő le is koppintotta a magánakcióját. 

Bár a szokatlan demonstrációt már az elejétől kezdve sokan kritizálták, de mégis az csavart nagyot a történeten, hogy kiderült: az afgán férfi erőszakos bűncselekményt követett el, emiatt döntöttek a svéd hatóságok a kitoloncolás mellett.  Elin Ersson – aki nem rendelkezett a demonstráció elkövetésének pillanatában háttér-információkkal – úgy reagált erre, hogy a férfi felelősségre vonása ellen nem emelne szót , de szerinte a büntetést Svédországban kellene a személynek letöltenie, mert Afganisztánban továbbra is veszélyben lehet az élete.

Az afgán férfit mellesleg egy másik géppel azóta már kitoloncolták Svédországból.

A svéd egyetemista története viszont egy újabb ponthoz érkezett el: végül bíróság elé állítják a légi közlekedés szabályainak megsértése miatt, így akár fél év szabadságvesztésre vagy pénzbüntetésre is ítélhetik. 

 

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Derek Zoolander
2018. október 22. 23:44
Igazából ez a szerencsétlen nő is csak egy áldozat. Átbassza őket teljesen a magát független és igazmondó médiának beállító agymosó gépezet, ami eszköz csak bizonyos emberek kezében. Azokéban akik milliók életével, országokkal, háborúkkal "játszanak".
yanoo
2018. október 22. 22:32
https://www.youtube.com/watch?v=xerONbis1LI Vállalod?
Shlomo Morel, egy igaz ember
2018. október 22. 13:20
A lány egy antifasiszta hős. Ilyenek mentették anno a zsidókat. Mint id. Antall József, a náci svábok kitelepítője. Ezekben a liberális emberekben van emberség, társadalmi igazságérzet, jobban szeretik az idegeneket, mint a saját fajtájukat, és mi zsidók ezért becsüljük, szeretjük és használjuk őket.
tango47
2018. október 22. 11:35
Ha megússza egy ejnye-bejnyével, akkor sokan fogják követni a hasonló idióták, mint ő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!