A török főügyészség szerint az újságírót megfojtották, mihelyt belépett a szaúdi főkonzulátusra

2018. október 31. 16:16

A hatóság szerint előre kitervelt módon azonnal megfojtották Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságírót, a holttestét a gyilkosságot követően feldarabolták, majd megsemmisítették.

2018. október 31. 16:16

Előre kitervelt módon  azonnal megfojtották Dzsamál Hasogdzsi szaúdi ellenzéki újságírót,  mihelyt október 2-án belépett Isztambulban hazája főkonzulátusára – közölte szerdán írásos nyilatkozatában az isztambuli főügyészség.

Mint írták: Hasogdzsi holttestét a gyilkosságot követően feldarabolták, majd megsemmisítették. A főügyészség azután adott ki közleményt, hogy a Hasogdzsi-ügyet illetően eljáró szaúdi főügyész, Szaúd bin Abdallah al-Muadzsib szerdán háromnapos isztambuli tartózkodása végére ért. 

A szaúdi főügyész ez idő alatt megbeszéléséket folytatott isztambuli kollégájával, Irfan Fidannal, valamint felkereste a gyilkosság helyszínét, a szaúdi főkonzulátust, illetve ellátogatott szerda hajnalban a török hírszerzés isztambuli regionális igazgatóságára is.

(MTI)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hóvirágcsempész
2018. november 01. 09:03
A szaúdi udvar könyékig benne van . Nagyon gyűlölhették ezt a szerencsétlent .
USsange
2018. október 31. 17:35
Ha csak ki akarták volna végezni, szerintem egyszerűbben is meg tudták volna oldani. Sokkal valószínűbb, hogy ki akartak szedni belőle valamit és vallatás áldozata lett.
nemecsekerno_007
2018. október 31. 17:27
Maffia módszer...
röviden
2018. október 31. 17:02
A szaúdiak tökét úgysem lehet úgysem lehet igazán megszorongatni, a törökök csak kisebb engedményekért viselkednek keményen. Az egyik gyilkol, a másik zsarolgat vele: egyik se különb a Deákné vásznánál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!