Videó: Több mint száz menedékkérő mászott át Spanyolországba Ceutánál

2018. augusztus 22. 19:16

A migránsok megdobálták a rendvédelmi szerveket, heten közülük megsebesültek.

2018. augusztus 22. 19:16

Ahogy az a ceutai Faro TV fenti videóján is látható, legkevesebb 116 afrikai migráns mászott át a határkerítésen Marokkóból Ceuta spanyol exklávé területére. A spanyol csendőrség nem tudta megfékezni a migránsokat, akik közül többen megdobálták a rendvédelmi szerv tagjait, hetet megsebesítve.

A spanyol csendőrség beszámolója szerint a migránsok vágóeszközökkel, botokkal és egyéb éles tárgyakkal, mészdarabokkal és ürülékkel dobálták az őröket, és akkumulátorsavat fröcsköltek rájuk.

A 116 fekete-afrikai migráns Finca Berrocal területén keresztül jutott be Ceutába, ugyanazon, mint amelyiken keresztül csaknem egy hónapja jutott be 602 migráns. Érkezésüket követően a migránsok a bevándorlók ideiglenes tartózkodási központja (CETI) felé vették útjukat.

A vöröskereszt mentői a CETI környékén ellátták a sebesült, vágott sebet és enyhébb zúzódásokat szenvedett migránsokat. Öt migránst a határkerítésen található szögesdrót okozta sebesülés miatt kórházba kellett szállítani.

Pedro Sánchez spanyol kormányfő szerdai Twitter-bejegyzésében támogatásáról biztosította a biztonsági erők tagjait, különösen a megsebesült csendőröket, akik – mint fogalmazott – példamutató módon lépnek fel a migráció jelentette kihívással. „A kormány a származási és tranzitországokkal folytatandó párbeszédért és együttműködésért, valamint a migráció közös, hatékony és emberséges kezeléséért munkálkodik” – írta.

Csaknem egy hónapja, július 26-án a fekete-afrikai térségből származó 602 határsértőnek sikerült áthatolnia a kerítéseken, amelyeket átvágtak a spanyol polgárőrség akkori közleménye szerint.

A Földközi-tenger nyugati szakaszára, ezen belül pedig a Spanyolországra nehezedő migrációs nyomás fokozódik az utóbbi időben. Az ENSZ-szel kapcsolatban álló kormányközi szervezet, a Nemzetközi Migrációs Szervezet legutóbbi adatai szerint több mint 25 ezer embert mentettek ki a Földközi-tenger nyugati térségében augusztus 12-ig. 

Június eleje óta 17 ezer migráns érkezett a spanyol partokhoz, naponta átlagosan több mint kétszáz.

(MTI)

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mata Hari
2018. augusztus 24. 14:44
Nekem úgy tűnik, ezek most másztak le a fáról! Vissza kéne zavarni Őket, mert ezek még nem emberek!
Tiszafa
2018. augusztus 24. 14:19
Lőni, lőni és lőni! Másképp nem megy.
Libsik haza!
2018. augusztus 24. 09:30
Ahogy mindig is mondtam: kardot ragadni és irány arabot vágni!
Derek Zoolander
2018. augusztus 24. 09:28
Mikor a katalánok tüntettek akkor tudtak keménykedni a spanyol rendőrök. Az ilyeneknek meg kinyalják a seggüket. Szégyen, vicc, tragikomédia, vagy ilyesmi ami Ny-Európában folyik az illegális migráció kapcsán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!