Hiába nyert a jobboldal, baloldali miniszterelnöke lehet Szlovéniának

2018. augusztus 06. 21:05

A június 3-i választásokon a második legtöbb szavazatot kapott Marjan Sarec lehet Szlovénia következő miniszterelnöke.

2018. augusztus 06. 21:05

Marjan Sarecet, a június 3-i választásokon a második legtöbb szavazatot kapott Marjan Sarec Listája (LMS) párt elnökét jelölik a baloldali pártok szerdán miniszterelnöknek – jelentette be maga Sarec hétfőn Ljubljanában. 

Sarec a Szociáldemokrata Párttal (SD), Miro Cerar ügyvivő kormányfő pártjával, a Modern Közép Pártjával (SMC), Alenka Bratusek volt miniszterelnök pártjával (Stranka AB) és a nyugdíjaspárttal (DeSUS) tartott megbeszélés után beszélt erről. A találkozón a szélsőbaloldali Baloldal (Levica) képviselői is rész vettek. Az ötpárti koalíció egyben Dejan Zidant, a szociáldemokraták elnökét javasolja a házelnöki tisztség betöltésére.

A Baloldal korábban bejelentette, hogy a koalícióban nem vesz részt, viszont kész külső támogatást nyújtani egy balközép kisebbségi kormány megalakulásához.

(MTI)

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
apika2
2018. augusztus 07. 15:58
Ezért kellenek a sokak által kritizált pártküszöbök. A másik opciót le se merem írni - a rendszerváltásig politikai muftikat ki kellett volna zárni minden közszerepléstől és politikai tisztségből. Keménynek hangzik, de pár ember jogos? sérelmén túl tízezernye efti került volna vissza ahová való, a valós munkaerőpiacra... Ismerős ugye?
Casus Belli
2018. augusztus 07. 12:01
Micsoda? Azonnal orbáni választási rendszert nekik!
balbako_
2018. augusztus 07. 08:32
Ha ez nekik jó, akkor legyen úgy!
Kvasztics Fedor
2018. augusztus 07. 08:21
Ilyen az, ha egy országban sok, önállóan nem boldoguló párt próbál hatalomba jutni. Kilúgozott pártprogramok - vannak egyáltalán - egymást zsaroló alkudozások. Instabilitás, mert ebben a felállásban mindig benne van, hogy egy sértődött résztvevő borítja az egészet. Lehet halászni a zavarosban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!