Balkán-szakértő: Széteshet a szlovén kormánykoalíció

2018. augusztus 18. 11:20

Ördögh Tibor Balkán-szakértő szerint instabil lehet a szlovén kormánykoalíció. Ha előrehozott választások lesznek, jobboldali győzelem várható.

2018. augusztus 18. 11:20

Ördögh Tibor Balkán-szakértő a Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, Szlovénia demokratikus időszakában nem volt még ilyen hosszú kormányalakítási folyamat, a júniusi választások után szeptember közepén szavazhat a parlament a miniszterekről. A névsorról sikerül majd megállapodni, ugyanakkor az együttműködés instabil lehet – tette hozzá.

Kifejtette: eddig is volt feszültség az öttagú koalíción belül, és a kisebbségi kormányzás miatt további várható, attól függően, hogy mennyire sikerült majd a nagy reformokat végrehajtani. Akár szét is eshet a koalíciós egyezség, ami előre hozott választásokat hozhat, amelyen a jobboldal győzhet – közölte.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luisbathhelena
2018. augusztus 18. 14:38
Demokraciabam a politikai stabilitás penzre váltható érték
luga
2018. augusztus 18. 13:37
Nem csoda. Csak meg kell nézni azokat a szedett-vedett koalíciós partnereket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!