Visszavonták a Puigdemont elleni elfogatóparancsot

2018. július 19. 14:05

Visszavonta a Carles Puigdemont elleni európai elfogatóparancsot a spanyol legfelsőbb bíróság.

2018. július 19. 14:05

Visszavonta a Carles Puigdemont volt katalán elnök elleni európai elfogatóparancsot a spanyol legfelsőbb bíróság csütörtökön.

Döntésével Pablo Llarena bíró lényegében elutasította, hogy Németország a katalán függetlenségi vezetőt kizárólag közpénz hűtlen kezelése miatt adja ki Spanyolországnak, ahogy arról a schleswig-holsteini felsőbíróság határozott egy héttel ezelőtt.

A német döntés azt jelentette: kiadatása esetén Carles Puigdemont kizárólag ebben a vádpontban vonható felelősségre a spanyol bíróság előtt, lázadás bűncselekménye miatt viszont nem.

(MTI)

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
luga
2018. július 19. 15:42
Ez a volt elnök nem puccsot szervezett, hanem szavazást. Amelyet a spanyol kormány szétveretett. Aztán meg hajtóvadászatot szerveznek a volt (?) katalán elnök ellen. Megérdemlik a sorsukat, a balosoknak átjátszott kormányt, és a fekete megszállást.
Gyéressy Károly
2018. július 19. 14:34
Kabaré.
zakar zoltán béla
2018. július 19. 14:10
Tökhülyék! Azt sem tudják, hogy mit tegyenek!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!