Megölték az Iszlám Állam-vezér fiát

2018. július 04. 10:05

A terrorszervezet közleményben tudatta, Abu Bakr al-Bagdadi egyik fia egy szír kormányerők és az oroszok ellen indított művelet közben vesztette életét.

2018. július 04. 10:05

Megölték az Iszlám Állam vezetőjének, Abu Bakr al-Bagdadinak az egyik fiát a szíriai Homsz városában – közölte az iszlamista terrorszervezet szócsöve, az Aamák „hírügynökség” kedden.

„Hudajfah al-Badrit ... a kalifa fiát ... megölték a Nuszajríjja és az oroszok ellen indított egyik művelet során a homszi hőerőműnél” – olvasható a dzsihadisták közleményében. 

A Nuszajríjja kifejezés a szíriai alavitákra utal. Bassár el-Aszad szíriai elnök és a rezsim több magas rangú tisztségviselője a síita iszlámból kialakult alavita kisebbséghez tartozik.

Tavaly a szélsőségesek iraki és szíriai „kalifátusa” gyakorlatilag összeomlott, de a katonai vereség ellenére mindkét országban továbbra is aktívak. Az Iszlám Állam áttért a gerilla-hadviselésre, s továbbra is követ el szórványos támadásokat, miközben az iraki-szíriai sivatagos határtérséget használja olyan területként, ahová visszavonulhatnak harcosai.

A szervezet vezetőjének, al-Bagdadinak a hollétéről vagy egészségi állapotáról nincsenek nyilvános információk. Egyes megfigyelők szerint annyi sejthető, hogy tavaly elmenekült – vélhetően Szíriába – a dzsihadisták volt iraki fellegvárából, Moszulból, de az is lehet, hogy már nincs is életben.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
West Ham United
2018. július 04. 10:48
Vegre egy oromteli hir! ;)
cutcopy
2018. július 04. 10:42
Melyiket a húszból..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!