Megállapodtak a német koalíciós pártok a migrációs vitában

2018. július 05. 22:21

A szociáldemokraták elnöke, Andrea Nahles szerint jó megoldást sikerült találni a menekültügyi vitára.

2018. július 05. 22:21

Megállapodás született a német kormánypártok között hetek óta húzódó menekültügyi vitában, jó megoldást sikerült találni – jelentette ki Andrea Nahles a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnök-frakcióvezetője csütörtök este.

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor Keresztényszociális Unió (CSU), valamint a koalíciós társ SPD vezetősége csütörtök este jutott megegyezésre a kérdésben. „Nem lesznek egyoldalú nemzeti megoldások” – mondta Nahles. Hangsúlyozta: nem lesznek táborok, vagy hasonló létesítmények sem az osztrák-német határon.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mutimi
2018. július 06. 09:44
„Nem lesznek egyoldalú nemzeti megoldások” Van itt egy kis probléma. Ha a közösségi jog szempontjából nézzük a kérdést, akkor a helyzet a következő: mind a schengeni térségre, mind a menekültügyre vonatkozó uniós szabályok betartásához szükség van nemzeti intézkedésekre. Ezeket meg kell hozni, és kész. Mindenkinek. A meghívónál anno ez valahogy nem volt probléma?
pitypang1125
2018. július 06. 08:41
Gagyognak össze, vissza. Ez kb a negyedik verzió amit a Német sajtó leközöl. Ez aztán a demokratikus szabad sajtó mi?
zolizolizoltan
2018. július 06. 07:43
A tranzit állomások Ausztria felé nyitottak, Németország felé zártak lesznek. Ez valóban nem zárt tábor :)))
luzitanxaver
2018. július 06. 06:51
Mivel az SPD szerint "jó megoldást sikerült találni", ezért egészen biztosak lehetünk abban, hogy az az úgynevezett megoldás egy nagy nulla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!