Elutasítják a tranzitzónákat a német szocdemek

2018. július 04. 22:34

„Csak semmi önálló, nemzeti akció” – üzente a pártelnök.

2018. július 04. 22:34

Habár a német belügyminiszter, Horst Seehofer ultimátuma után végül meg tudott egyezni a két német jobboldali kormánypárt egymással, koalíciós partnerükkel, az SPD-vel úgy tűnik, nem lesz olyan egyszerű megállapodni a migráció ügyében.

A CDU és a CSU ugyanis zárt tranzitzónák létrehozását javasolta, ezt azonban a német szociáldemokraták határozottal elutasították – írja az Euronews. Az SPD bár tárgyalásra érdemesnek tartotta a menekültügyi javaslatcsomagot, hallani sem akarnak a tranzitzónák létrehozásáról.

„Alapelveink a következőek: csak semmi önálló, nemzeti akció, a jogállami gyakorlathoz tartani kell megunkat. A zárt táborokat határozottan elutasítjuk” – szögezte le Andrea Nahles pártelnök. Az SPD a napokban egy önálló menekültügyi javaslatcsomaggal is előállt, ebben pedig a zárt határokat és a tranzitzónákat is elutasították.

Nahles hozzátette: aki a menekültügyben változtatni szeretne, annak alaposan meg kell indokolnia álláspontját, és elfogadtatni azt a koalíciós partnerrel.

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yes_we_can
2018. július 05. 21:54
A wilkommen nem volt "önálló, nemzeti akció” ?
balbako_
2018. július 05. 18:42
No, akkor megint el lehet csámcsogni ezen néhány hónapig.
Akitlosz
2018. július 05. 14:43
Mert előbb szocdemek aztán se németek.
Berecskereki
2018. július 05. 13:03
"Elutasítják a tranzitzónákat a német szocdemek" Tranzitzónába velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!