Újabb spanyol templom esett egy műkedvelő restaurátor áldozatául

2018. június 26. 14:29

A moncsicsi-Krisztus után itt van a rajzfilmfigurává átfestett Szent György.

2018. június 26. 14:29

Néhány éve az egész világot lázba hozta annak a spanyol asszonynak, Cecilia Giméneznek az esete, aki mérsékelt tehetséggel fogott hozzá a borjai templom freskójának restaurálásához, megteremtve a moncsicsi-Krisztust.

Giméneznek most méltó utódja akadt: a The Guardian adja hírül, hogy Estella városában egy 16. századból származó, fa Szent György-szobrot festett át egy helyi technikatanár, akit a parókia munkatársai kértek fel a munkára. A város polgármestere nem érti, az önkormányzat miért maradt ki a restaurálás előkészítéséből, a végeredmény ugyanis hagy némi kívánnivalót maga után. 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. június 27. 12:36
Nem restaurálta, hanem remixelte.
74bro
2018. június 27. 10:56
Ha egy ideig átengeded magad az eredeti mű visszafogottan finom hatásának, a másikra pillantva Szent György szabályosan az arcodba ugrik. Nem is a színek, hanem az árnyalatlan, egysíkú ábrázolásmód miatt.
Bell & Sebastian
2018. június 27. 10:01
kókler
Bell & Sebastian
2018. június 27. 09:59
Ehhez nem tudok hozzászólni, mert a mi oltárképünk helyreállítása se lett jobb. Elveszett az olajfesték finom, repedezett textúrája és térbeli hatása, amit a különböző vastagságú ecsetvonások adtak neki. Sok a kóer már ebben a szakmában is. Együtt érzek a károsultakkal. Hogy miért írjuk külön az együttérzést, arról sincs fogalmam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!