Ma kezdődik a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője

2018. június 11. 08:56

A balatonszemesi Kistücsök séfhelyettese képviseli Magyarországot.

2018. június 11. 08:56

Ma kezdődik a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban, melynek első napján versenyez a Magyarországot képviselő Pohner Ádám is. 

Munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Alapítvány elnöke segíti. 

A megmérettetésen a kontinens 20 országának 1-1 szakácsa méri össze tudását, közülük tízen juthatnak tovább a 2019-es lyoni világdöntőre. 

A hétfői versenynapon Magyarország mellett Lengyelország, Belgium, Izland, Németország, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Svájc és az Egyesült Királyság szakácsa főz. 

A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban Bocuse d'Or Europe győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg.

A több mint ötórás szakácsverseny résztvevőinek a gasztronómiai hagyományáról ismert Piemonte tartomány klasszikus termékeit is fel kell használni, például a Castelmagno sajtot, Fassona Piemontese marhafilét, Sant'Andrea típusú Baraggia Biellese e Vercellese rizst, valamint piemonti borjúmirigyet. Újdonságnak számít, hogy a versenyzőknek egy kötelezően felhasználandó alapanyagot is adnak, amely a döntő előtti napig titkos marad. A szakácsoknak a tipikus itáliai tálalással kell felszolgálni kreációikat.

(MTI, nyitóképen: Pohner Ádám)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2018. június 11. 20:24
Több első helyet nyertem már a konyhában a teámért.
Gyéressy Károly
2018. június 11. 13:54
Gasztrosznobizmus.
bunko_jobbos
2018. június 11. 11:01
Egyszer az agyonsztárolt Kistücsökben ettem a lányommal egy nagyon jónak ígérkező fogást (harcsapaprikás túrós csuszával), és ehetetlenül sós volt. reklamációmra azt mondták, hogy megkóstolta a szakács és az teljesen jó. Ugyanez megtörtént velem a Borkonyhában is. Miután megkóstolták a kaját, mondta a pincér (főnök?), hogy természetesen nem kell kifizetni és rohadt bosszúsan elindult a konyha felé, gondolom lebaszási céllal. Ja, csak nekik van csillaguk, a tücsöknek meg az ilyen mentalitás miatt sosem lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!