Spanyolország: megbukhat Rajoy miniszterelnök

2018. május 28. 14:17

Korrupciós botrány miatt bizalmatlansági indítványt nyújtottak be az ellenzéki szocialisták Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök ellen.

2018. május 28. 14:17

Bizalmatlansági indítványt nyújtottak be az ellenzéki szocialisták Mariano Rajoy spanyol kormányfő ellen, a szavazásra pénteken kerülhet sor – közölte a Reuters

A kormányzó jobboldali Néppárt (PP) körül több tucat személyiség került korrupciós botrányba, előző héten 29 személyt ítéltek el többek között korrupciós ügyletek miatt. 

A szintén ellenzéki, liberális Ciudadanos párt, akik most vezetik a közvélemény-kutatásokat, előrehozott választást sürgetnek. A szocialisták és liberálisok most egyeztetnek a közös fellépésről Rajoy ellen.

Rajoy kormányfő mögött felsorakozott pártja, és a politikus közölte: végig akarja szolgálni négy éves ciklusát. Rajoy ellen már tavaly nyáron is benyújtottak bizalmatlansági indítványt, de a kezdeményezés elbukott.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2018. május 28. 18:39
Le kell cserélni a korrupt eliteket, Soros NGO-i is ezt mondják, ezért harcol ellenük Európa legkorruptabb rezsimje, az Orbán rezsim. Az Európai Ügyészség rendet tesz majd, ha megszavazza a az Európai Parlament, miután népakaratra elzavarja az Európai Bizottságot a korrupt politikusaival együtt. Avanti popolo...
Megtalálta
2018. május 28. 17:10
Európa mintha kezdene káoszba süllyedni.
Berecskereki
2018. május 28. 15:09
A spanyol balliberálisoknális kiürült a pártkassza?
turáni sólyom
2018. május 28. 14:41
Bár belebukna a korrupciós vádba Rajoh! Utána meg politikai káosz jöhetne Spanyolországra! A zűrzavarban megszülethetne a független Katalónia! Példát mutatva a kisebbségi törekvéseknek Európában....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!