Feloszlik az ETA

2018. május 02. 17:06

A baszk terrorszervezet levélben jelentette be teljes feloszlatását.

2018. május 02. 17:06

Levélben jelentette be a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezetet, hogy döntött szervezetének teljes feloszlatásáról – közölte az eldiario.es című internetes újság szerdán.

A lap közzétette az eredeti, baszk nyelven, április 16-i keltezéssel írt levelet, amelyet a terroristák különböző szervezeteknek, intézményeknek és baszk rendőröknek is eljuttattak.

Az ETA korszaka véget ért, de a konfliktus Spanyolországgal nem, mert az nem az ETA-val kezdődött, és nem szűnik meg az ETA útjának lezárultával – áll a levélben.

(MTI)

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2018. május 03. 15:58
Az ETA egy kommunista szervezet volt, megalakulásakor a Franco-rendszerrel szemben aposztrofálta magát. Amikor a Franco-rezsim véget ért, a fasizmus elleni harc frontja antikapitalista lett, vagyis a baloldali ideológia felerősödését eredményezte. A kommunistáknak ahogy Spanyolországban, úgy Baszkföldön sem volt soha az életben többsége, később sorra jöttek a szocialista kormányok, és cseszték el a spanyol gazdaságot, így egy idő után az ETA is egyre gyengébb helyi lakossági támogatásnak örvendett. Aztán jötte az első tűzszünet, majd a második, és így tovább. Nem a nemzeti szeparatizmus szenvedett vereséget, hanem az arra ráülepedett kommunista ideológia. Nem is tartozott oda, soha.
fakutya Bobber
2018. május 02. 21:18
Együttműködés jött létre a Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség (BF – KISZ) nevű magyarországi szélsőbaloldali szervezet és a Batasuna párt között. A Batasuna az egyik legfőbb fedőszervezete a halálos áldozatokat követelő terrorcselekményeiről elhíresült ETA (Euskadi Ta Askatasuna) baszk akciócsoportnak. Az NBH azt írja: a BF – KISZ az akcióit eddig a jogszabályi keretek között tartotta, de az említett külföldi kapcsolatok jelzik, hogy egyre gyakrabban vállalják a konfrontációt a hatóságokkal. https://mno.hu/migr_1834/tamad-a-szelsobal-is-391881 Oszt mégis mindig náciztok.
 аvmanster
2018. május 02. 18:16
Na mi vagy?! A muszlim terrorszervezetek nem csípik a konkurenciát? Jönnek majd a helyükre a dzsihádlista harcosok.
cutcopy
2018. május 02. 17:59
Baszki..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!