Milliókat költ Ausztrália a Nagy-korallzátony védelmére

2018. április 30. 14:33

Mintegy 500 millió ausztrál dollárt (csaknem 100 milliárd forintot) költ az ausztrál kormány az ország legnagyobb turistalátványosságának megőrzésére.

2018. április 30. 14:33

Hatalmas összeget, mintegy 500 millió ausztrál dollárt (csaknem 100 milliárd forintot) költ az ausztrál kormány a Nagy-korallzátony védelmére – közölte Josh Frydenberg ausztrál környezetvédelmi miniszter.

A pénzt egyebek mellett a károsodott korallzátonyok újraélesztésére, a vízminőség javítására és az agresszíven terjeszkedő tengericsillag-rajok visszaszorítására fordítják. 

A jelentős összegből a gazdálkodókat is ösztönözni fogják arra, hogy kevesebb növényvédő és rovarirtó szert használjanak. A miniszter szerint a korallzátony ökoszisztémájára a legnagyobb veszélyt a klímaváltozás jelenti, de az ország történetében eddig példa nélküli mértékű ráfordítással biztosítható a korallzátonyok jövője. 

A Nagy-korallzátony megóvása azért is fontos Ausztráliának, mert ez az ország legnagyobb turistalátványossága és Josh Frydenberg elmondása szerint mintegy 64 ezer munkahely köthető hozzá. 

Az Ausztrália északi partvidékén húzódó Nagy-korallzátony mintegy 2300 kilométer hosszú és több ezer tengeri növény- ás állatfaj otthona. A zátony azonban helyenként súlyosan károsodott, főként a környezetszennyezés és a klímaváltozás miatt, az elmúlt két évben tapasztalt hőhullámok a zátony mintegy harmadát tették tönkre.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
crydog
2018. május 01. 07:26
Ezek az ausztrálok milyen buták hogy óvják a korallt. Nem haladó gondolkodás. Konzervatív. Tessék példát venni a franciákról, ők most robbantottak atommal millió darabra egy atollt. Na ők igazi europérek.
Akitlosz
2018. április 30. 18:33
"A zátony azonban helyenként súlyosan károsodott, főként a környezetszennyezés és a klímaváltozás miatt," hát nem is "az agresszíven terjeszkedő tengericsillag-rajok" miatt!
KannibálTatárÚr
2018. április 30. 17:25
Én úgy olvastam, hogy a korallzátonyokra a melegebb víz jelent veszélyt. Építsenek az ausztrálok egy megfelelő hűtőberendezést, amellyel hűteni fogják a tengert és megmarad nekik a zátonyuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!