Még több afrikai és közel-keleti menekült érkezik Németországba

2018. április 19. 10:54

Az Európai Bizottság programja révén Németország jövő októberig mintegy tízezer migránst fogadna be.

2018. április 19. 10:54

Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

Túlteljesítették a tervet

Dimitrisz Avramopulosz a Berliner Morgenpost című lapban közölt interjúban elmondta, hogy tagállamok eddig 40 ezer áttelepítendő menekült befogadására tettek vállalást, Németország pedig a héten felajánlotta, hogy befogad további több mint 10 ezer olyan menekültet, akik a program keretében érkeznek az EU-ba.

„Ezzel teljesítettük célunkat, és úgy tűnik, meg is haladjuk majd” – mondta az uniós biztos.

A német kormány ismét bizonyította, hogy lehet rá számítani, amikor a tét a nemzetközi szolidaritás – tette hozzá a görög konzervatív politikus, aki csütörtökön Berlinben tárgyal Horst Seehofer német belügyminiszterrel.

500 millió eurót költenek a programra

A brüsszeli bizottság tavaly szeptemberben hirdette meg az illegális migráció visszaszorítását célzó stratégiájába illeszkedő kísérleti programot, amelynek célja, hogy a különösen veszélyeztetett menekülteknek az irreguláris és veszélyes utak helyett biztonságos és jogszerű lehetőséget nyújtsanak az Európába jutáshoz, és az EU szolidaritást vállaljon a közösségen kívüli fogadó országokkal. A tagállamok önkéntes alapon vehetnek részt az áttelepítésben. A bizottság 500 millió eurót különített el a 2019 októberéig tartó programra.

Dimitrisz Avramopulosz az interjúban arra a kérdésre, hogy – az önkéntes áttelepítési programtól függetlenül – szükség van-e feltétlenül a menekültek tagállamok közötti szétosztását szabályozó kvótákra az EU tervezett új menekültügyi rendszerében, elmondta, hogy a lényeg a felelősségvállalás és a társállamok iránti szolidaritás felmutatása.

Még több szolidaritás kell!

„Egyes tagállamok nagyon vonakodnak, kormányaik csak a hazai publikumra figyelnek, és nem Európára”, de a bizottság megpróbálja meggyőzni ezeket a kormányokat – tette hozzá. 

Hangsúlyozta, hogy júniusig megállapodásra kell jutni, mert a jelenlegi szabályozás, az úgynevezett dublini rendszer nem működik, és „nem nézhetjük tovább, hogy néhány tagállam egyedül viseli a terheket” – mondta Dimitrisz Avramopulosz, aláhúzva, hogy „nagyobb adag szolidaritásra van szükségünk”.

Mint mondta, az EU migrációs politikája értékeken alapul, de a közös történelmen is. „Nem szabad megfeledkezni arról, hogy az EU-s polgárok jelentős része olyan menekültek leszármazottja, akik a két világháborúban hazájuk elhagyására kényszerültek” – mondta a migrációs ügyekért, az uniós belügyekért és az uniós polgárságért felelős biztos.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nataalii
2018. április 21. 20:39
Helló) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Keresek egy férfit, aki meghív. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/hyNjk1 webhelyen Ez az oldal felsorolja az elérhetőségem adatait is. :)))
amarna
2018. április 21. 07:07
Ők döntenek--hogy majd átpasszolhassák hozzánk !!! Aljas szemetek !!!!!!!
Aerion
2018. április 20. 18:52
... Még több afrikai és közel-keleti menekült érkezik Németországba ... Képzelem, mennyire örülnek ennek a németek. De nézzük a jó oldalát! Igen, ennek is van olyan, ha mégoly sötét is. Minél több a német kultúrát, a német törvényeket, a német embereket nem tisztelő idegen, minél több a németeket ért atrocitás, terror, annál több német ébred fel a kommunisták által táplált álságos-jóléti hiperálomból. Miközben a nemzetek felszámolásán munkálkodnak, a maguk sírját ássák. Ha Németország is felébred, ezt sajnos meg kell várnunk, mert más választás nincsen, az lesz a modernkori kommunizmus halála. Közeleg ez a nap. Minden egyes migránssal közelebb kerül a mához.
luzitanxaver
2018. április 20. 11:39
Egészen zseniális hírek Brémából: https://www.welt.de/politik/deutschland/article175647972/1200-Asylantraege-zu-Unrecht-gewaehrt-Ermittlungen-gegen-BAMF-Mitarbeiterin.html Németül nem beszélőknek: a BAMF, azaz a német Bevándorlás- és Menekültügyi Hivatal egyik vezető pozícióban lévő alkalmazottja 1200 menekültkérelmet bírált el pozitívan úgy, hogy nem volt rá semmilyen jogalap - magyarán mindet el kellett volna utasítani. A cikk szerint éttermi meghívásokat kapott cserébe - talán még sosem volt ilyen aktuális Ézsau története az egy tál lencsével.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!