Károly herceg lesz a Nemzetközösség feje

2018. április 21. 09:34

A brit trónörökös vezeti majd a Nemzetközösséget.

2018. április 21. 09:34

Károly herceg lesz a Nemzetközösség következő vezetője – erről döntöttek a tagországok küldöttei a windsori kastélyban – írja a Euronews. A zömmel egykori brit gyarmatokat tömörítő szövetség vezetői tisztsége nem örökletes, ezért olyan tervek is voltak, hogy II. Erzsébet halála után a poszt körbejárna az 53 állam és kormányfő között. A királynő viszont csütörtöki megnyitóbeszédében egyértelművé tette: Károlyt szeretné utódjának.

Károly herceg rendíthetetlen támogatója a Nemzetközösségnek több, mint 4 évtizede, és sokszor szenvedélyesen beszélt a szövetség sokszínűségéről. Mindig arról álmodott, hogy folytatni fogja édesanyja, a királynő munkáját – mondta Theresa May miniszterelnök, aki kanadai kollégájával Justin Trudeau-val már korábban is a 69 éves herceget támogatta.

A Euronews cikkéből kiderül, hogy  Nemzetközösség messze a világ legnagyobb társulása: az 53 tagországban összesen 2,4 milliárd ember – a világ összlakosságának csaknem a harmada – él, és területileg lefedi a világ egynegyedét. Károly lesz a szervezet harmadik vezetője.

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amarna
2018. április 22. 09:03
A "szeretőjével" lesz Király???? Szánalmas ez a bohózat ami ott megy !!!!! Nem lesz ennek vége ? Nem jön meg az angol emberek esze végre??????
Nataalii
2018. április 21. 20:19
Helló) Nagyon vonzó és szexi lány vagyok. Szeretek utazni. Keresek egy férfit, aki meghív. Megmutatja az országot vagy a várost. És csak legyen egy jó idő együtt. Saját fotóim a https://goo.gl/hyNjk1 webhelyen Ez az oldal felsorolja az elérhetőségem adatait is. :)))
Akitlosz
2018. április 21. 14:07
Sok gyakorlati tartalom nincsen ebben a nemzetközösségben.
balbako_
2018. április 21. 10:25
Egy hihetetlenül buta, tehetségtelen fickó, de felőlem lehet bármi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!