Pjongcsang 2018: Járvány tombol a téli olimpia helyszínén

2018. február 06. 17:59

Közel 1200 biztonsági őrt fertőzött meg a vírus, őket egyelőre katonák helyettesítik.

2018. február 06. 17:59

Járvány tombol a téli olimpia helyszínén Pjongcsangban. Norovírus okozta, hányással és erős hasmenéssel járó gyomor-bélrendszeri megbetegedések miatt közel 1200 biztonsági őrt mentettek fel a szolgálat alól. Közülük 41-en kórházba kerültek – írja az Euronews.

„Elnézést kérek ezért. A járványügyi központunk, és az illetékes kormányszervek megteszik a szükséges ellenintézkedéseket, amelyeket hamarosan bejelentünk” – mondta sajtótájékoztatón a pjongcsangi olimpia szervező bizottságának elnöke, Li Hi Bom. A sportolókat szállító buszokat és a szálláshelyeket fertőtlenítették, a biztonsági őröket egyelőre katonák helyettesítik.

A járvány mellett a néhol közel mínusz 20 fokos hideg is gondot okoz Dél-Koreában, a nézőknek a felmelegedésüket szolgáló csomagot is biztosítanak a rendezvényen – közli a portál.

A téli olimpia pénteken kezdődik és február 25-ig tart.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szancso
2018. február 07. 08:38
Szerintem ez Putyin bosszúja, vissza üt az idióták döntése az orosz sportolók ellen.
3M..
2018. február 06. 18:56
Az lehetetlen, hisz Dél-Koreában demokrácia van, amerikai megszállókkal. Az sem járja hogy a biztonsági őröket, katonákkal helyettesítik. A fegyverek árnyékában, nem rendezhetnek Olimpiát. Szebb Jövőt!
krotak
2018. február 06. 18:41
Van baj elég. Ma már tudjuk, hogy Afganisztánnak, Iraknak, Líbiának, Szíriának bevetésre kész nukleáris fegyverei voltak. Már csak az kell, hogy a félsziget északi része biológiai fegyvert vetett be, és az időjárást is manipulálja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!