Repülés közben verekedett össze két pilóta

2018. január 03. 22:48

Volt, hogy senki nem tartózkodott a 324 utast szállító gép pilótafülkéjében.

2018. január 03. 22:48

Repülés közben összeverekedett a két pilóta az indiai Jet Airways London és Mumbai között közlekedő járatán január 1-jén – írja az Airportal.hu.

A repülőgépen – mely többek között hazánk felett is áthaladt – a két pilóta, a női parancsnok, és a férfi elsőtiszt nem sokkal a felszállás után szólalkozott össze. Az első tiszt a vitát követően megütötte a nőt, aki könnyek között hagyta el a pilótafülkét és a konyharészbe menekült.

A légiutaskísérők ezt követően megpróbálták rábeszélni a parancsnokot, hogy a 324 utas és a 14 fős személyzet biztonsága érdekében térjen vissza a pilótafülkébe, de a nőt nem sikerült meggyőzni. 

Ezt követően az elsőtiszt is elhagyta a pilótafülkét, hogy meggyőzze a kapitányt, hogy térjen vissza vele a pilótafülkébe – mindeközben pedig a több mint 300 embert szállító gép pilótafülkéje teljesen üresen maradt.

A járat a kilencórás utat követően végül biztonságosan – és mindkét pilótával a fedélzeten – landolt Mumbaiban, ám a Jet Airways a nézeteltérés okairól további részleteket nem közölt a sajtónak. A légitársaság ezt követően belső vizsgálatot indított és jelentette az incidenst az indiai légiközlekedést felügyelő hatóságnak, akik azóta már vizsgálják az ügyet.

A hatóság a női felettesét bántalmazó férfi elsőtiszt engedélyét felfülggesztette, a nőt pedig a vizsgálatok lezárultáig felmentették a munkavégzés alól.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
repulok
2018. január 04. 17:01
A kapitány, akár hajón, akár repülőgépen, élet és halál ura. De egy gépkocsi-vezető is az, mint azt a halálos közlekedési balesetek tanúsítják. Az elsőtiszt, csak a kapitány rosszulléte esetén veheti át a parancsnokságot. Ilyen eset, mint most szerintem soha nem történt eddig. A reporvosi vizsgálatnak a mentális állapotra is ki kéne terjedni. Az időszakos orvosi vizsgálat egyébként hosszadalmas, vérkép, vizelet, kardiológia, látás, hallás stb. Neurológus most is vizsgál, de az csak a reflexeket, meg a reakció időt nézi. A szuicid, vagy pszichopatikus állapotot nem...
még fokozza
2018. január 04. 11:14
Büdös kurva. Aztán ha kapnak egyet már sírnak.
Dénia
2018. január 04. 07:34
Hiába vezetnek be ezerszámra biztonsági intézkedéseket a repüléssel kapcsolatban, nem lehet minden kockázatot kiküszöbölni. Ütik egymást a pilóták a pilótafülkében. Marhajó.
vigyor
2018. január 04. 07:24
Gyönyörű történet:-)))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!