Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Macron: Ne hallgassanak se a nacionalistákra, se a kételkedőkre

2018. január 01. 11:45

Tudom, hogy sokan nem értenek egyet a kormány politikájával és én ezt tiszteletben tartom, de nem fog megállítani a cselekvésben – mondta Emmanuel Macron vasárnapi beszédében.

2018. január 01. 11:45

A „francia újjászületés” megteremtésének szándékáról beszélt Emmanuel Macron vasárnap. A francia elnök azt ígérte, hogy 2018-ban folytatja a megkezdett reformokat, nem utolsósorban a francia-német együttműködésre támaszkodva – közölte MTI forrásokra hivatkozva a Délmagyar. „Tudom, hogy Önök közül sokan nem értenek egyet” a kormány politikájával, „én ezt tiszteletben tartom, és mindig meg fogom hallgatni (...) mindazonáltal nem fog megállítani a cselekvésben” – mondta Macron az élőben sugárzott televíziós beszédében, háta mögött a francia és európai uniós lobogóval.

„A 2017-ben megkezdett mély átalakulások változatlan erővel folytatódnak majd 2018-ban” – mondta a 40 éves államfő első újévi, elnöki üzenetében, amelyben főként az oktatás, a munkaügy és klímaváltozás ügyére helyezte a hangsúlyt. A májusban elnökké választott Macronnak már az év második felében sikerült keresztülvinnie a francia parlamenten több reformot, köztük – jelentős tiltakozások ellenére – a munkatörvénykönyv reformját, miközben a francia gazdaság is erőre kapott, csakúgy mint Európa számos más országában. A reformok „a 2018-as évben is folytatódni fognak, ugyanazzal az erővel, változatlan ritmusban és intenzitással”​ – hangsúlyozta Emmanuel Macron, akinek a népszerűsége a nyári visszaesés után a felmérések szerint emelkedőben van.

Az oktatás ügyéről azt mondta, hogy ott szintén „a társadalmunk középpontjában álló munkára kell helyezni a hangsúlyt”, mivel, mint mondta, „a nemzetünket a munka teszi majd még erősebbé”. Macron egyúttal az európai néphez fordult, a támogatásukat kérve egy Európa érdekeit szolgáló „nagy terv kialakításához”, kiemelve, hogy ehhez szüksége van mindannyiukra. Emellett arra buzdította az európaiakat, hogy ne hallgassanak „se a nacionalistákra, se a kételkedőkre”.

„Mélyen hiszem, hogy Európa jó Franciaországnak”, és „arra van szükségünk, hogy újra rátaláljunk az európai ambíciókra” annak érdekében, hogy Európa „képes legyen felvenni a lépést Kínával és az Egyesült Államokkal” – hangsúlyozta az államfő. Hozzátette: e téren mindenekelőtt folytatni fogja a szoros együttműködést és eszmecserét Németországgal és „német barátainkkal”. A francia elnök ezután hangot adott meggyőződésének, hogy meg fogják nyerni az iszlám terrorizmussal szembeni harcot „a Közel-Keleten, a Szahel-övezetben” és francia földön is.

(Délmagyar, MTI)

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Graf
2018. január 03. 15:21
Macron Le petit puderNapoleon. Bilderberg ügynök. Ha a franciáknak jó ez a sírásó, ez az ő dolguk. France mehet a francba, a rohadásuk már elkezdődött. Aki nem hiszi elég ha meglátogatja Párizst.
luzitanxaver
2018. január 02. 10:22
Az előbb linkelt cikk utolsó előtti bekezdése maga a csoda: "A Belügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy a felgyújtott autók száma a 2012-2013-as szinten volt. Hozzátették: "azokban a nagyvárosi kerületekben fordultak elő ilyen esetek, ahol ezek a jelenségek hagyományosan előfordulnak". A szilveszteri autógyújtogatás évek óta egy dicstelen tradíció, elsősorban szociális problémákkal küszködő kerületekben és elővárosokban. 510 embert tartóztattak le, ebből 349-et őrizetbe vettek." Így megy ez. Van, ahol a bejglisütés a hagyomány, van, ahol az újévi koncert, van, ahol a disznóvágás. És van, ahol a szilveszteri autógyújtogatás.
luzitanxaver
2018. január 02. 10:13
Úgy látszik, mostanra már sikerült összeszámolni azt is, hogy hány autót gyújtottak fel idén szilveszterkor a dicső Franciahonban. (Spoiler: nem tucatban mérhető a végösszeg) https://www.welt.de/politik/ausland/article172083947/Silvesternacht-in-Frankreich-Macron-spricht-nach-Attacke-auf-Polizisten-von-Lynchjustiz.html
áfonya
2018. január 02. 06:42
Balliberális Brüsszel Európát így vereti le. https://www.facebook.com/135967723491002/videos/389727488115023/?fref=mentions
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!