Újabb hegyomlástól tartanak az osztrák faluban

2017. december 26. 09:07

Több családot kellett kitelepíteni a tiroli Vals-ból szenteste. A hatóságok attól tartanak, hogy a december 24-én történt hegyomlás megismétlődhet.

2017. december 26. 09:07

Újabb családokat kellett kitelepíteni az ausztriai Vals-ból, miután a hatóságok attól tartanak, hogy a szenteste történt hegyomlás bármikor megismétlődhet – írja az Euronews. A természeti katasztrófában senki nem sérült meg, de a falubelieket nagyon megrázta, ami történt. A szakértők szerint a sziklaomlásra nem lehetett számítani. A hatalmas kőzuhatag körülbelül százötven embert zárt el a külvilágtól. A hatóságok azt mondták, szerdára megtisztítják az utakat, de az összes törmelék eltakarítása várhatóan több hétig is eltart majd. A tiroli falu területére becslések szerint több tízezer tonna kő zuhant – írja a portál

„A veszély még egyáltalán nem múlt el” – nyilatkozta Klaus Ungerank, a falu polgármestere az Euronews-nak. „Reggelre újra dramatizálódott a helyzet. Amikor először felszálltunk a helikopterre, azt gondoltuk, el tudjuk mozdítani az útakadály nagy részét, de később kiderült, hogy megvan a kockázata egy újabb sziklaomlásnak.” A osztrák hatóságok élelmiszersegélyt is indítottak az elzárt településre, de a polgármester szerint erre egyelőre nincs szükség, hiszen az emberek alaposan bevásároltak az ünnepekre. 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antigoné
2017. december 26. 13:11
Szegények, micsoda karácsonyuk van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!