Szijjártó: Jó hír Magyarország számára a jobboldali pártok győzelme Ausztriában

2017. december 19. 09:47

Jó hír Magyarország számára az osztrák jobboldal győzelme Szijjártó Péter szerint. A kormány megalakulása után egyeztetett az osztrák és a magyar külügyminiszter.

2017. december 19. 09:47

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint a jobboldali pártok győzelme Ausztriában jó hír Magyarország számára, mert így „az őszinte, a képmutatás béklyója által nem kötött osztrák politikusokkal” lehetőség nyílik az Európát feszítő történelmi kihívások érdemi megválaszolására – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium kedden. A tárca az MTI-nek küldött közleményében azt írta, hogy az osztrák kormány megalakulását követően telefonon egyeztetett az osztrák és a magyar külügyminiszter.

Karin Kneissl és Szijjártó Péter megerősítették, hogy várakozással tekintenek a közös munka elé, és egyetértenek abban, hogy az új összetételű osztrák kormány létrejötte új korszakot nyit az osztrák-magyar stratégiai kapcsolatok fejlesztésében.

Megállapodás született arról, hogy Karin Kneissl 2018 elején hivatalos látogatást tesz Budapesten – olvasható a kommünikében. Az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) alkotta új kormány hétfőn Bécsben tette le az esküt.

(MTI)

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2017. december 19. 13:54
Vajon azt tudja Petike, hogy az új osztrák kancellár első útja Brüsszelbe vezet, hogy elmondja, Ausztriának nagyon fontos az EU???? Mondjuk Viktornak meg az nem jött be, hogy elsők közt gratulált Trumpnak, aki ennek ellenére fekáliát helyezett a fejére...
Bölcs Ész
2017. december 19. 10:42
Meg a józan észnek is jó hír!
exfahrenheit
2017. december 19. 10:04
már kínos, ahogy próbálják keverni a fideszt Magyarországgal, amiből síkhülyét csinálnak.. miközben bolsikkal és diktatúrákkal, ázsiaiakkal és arabokkal bratyiznak..
Kanóc
2017. december 19. 09:54
A kicsámpázott makkos cipők kora lejárt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!