ENSZ: a szexuális nevelés és a kompromisszum ára

2017. december 04. 10:19

Az afrikaiak és szövetségeseik képesek voltak normatív szinten aláásni az „átfogó szexuális nevelés” legitimizálására tett erőfeszítéseket.

2017. december 04. 10:19
Stefano Gennarini

„Múlt héten Szent Lúcia kis szigetországa és Afrika népei csavart dobtak az ENSZ-rendszer gépezetébe, amikor három, gyermekek szexuális nevelésével foglalkozó határozatot sikerrel módosítottak úgy, hogy azok elismerjék a szülői hatáskört.

Ezt a sikert meg kell ünnepelnünk. De az afrikaiak és szövetségeseik előtt áll még a feladat, hogy megfordítsák az egész irányt, ami felé az ENSZ-gépezet tart. Legjobb törekvéseik ellenére sem tudták ugyanis teljesen kipucolni ezeket a határozatokat. Ugyanis mind a három határozat figyelmet szentel a gyermekekkel kapcsolatban a »szexuális és reproduktív egészségre«, már tíz éves kortól. Mindezt bármilyen fenntartás vagy pontosítás  nélkül, beleértve a szülői hatáskört is. 

Mikor a szülői hatáskörrel kapcsolatos szavazás szélesebb összefüggéseit vizsgáljuk, észrevehetjük, hogy a szexuális forradalom mennyire átformálja az ENSZ társadalompolitikáját. 

A befolyásos nyugati donorországok célja az volt, hogy legitimálják az ENSZ-rendszer »átfogó szexuális nevelést« hirdető erőfeszítéseit, valamint hogy az ázsiai és afrikai leányok számára biztosítsák a fogamzásgátlás és az abortusz lehetőségét. Mindezt szülői beleegyezés vagy felügyelet nélkül. Az ENSZ-ügynökségek és partnereik kész programokkal állnak ugrásra készen a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításának részeként, és egyszerűen csak arra várnak, hogy ENSZ-határozatok adjanak nekik háttérlegitimációt, hogy végleg programjaik és politikájuk részévé tehessék ezeket. 

Az afrikaiak és szövetségeseik képesek voltak normatív szinten aláásni az »átfogó szexuális nevelés« legitimizálására tett erőfeszítéseket. De a szülői hatáskörre vonatkozó módosítások nem lesznek elegendők ahhoz, hogy kisiklassuk az ENSZ átfogó szexuális nevelésre vonatkozó  programját, mint ahogy a donorországok sugallták azt egy múlt heti állásfoglalásban.”

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fregoli
2017. december 04. 22:17
Ua.probléma, mint az Isztambuli szerződés esetében. Ami az iszlám meg a fejlődő országokban kívánatos lenne, az Európában a liberális tobzódást segíti. Ide vezet az egyenlősködő idiotizmus.
balbako_
2017. december 04. 15:11
Belőlük is buzit akarnak csinálni? Nehéz lesz! (A sárgáknál sem jött össze)
krakken96
2017. december 04. 10:31
hát márpedig ha nem akarjuk,hogy a Nyugat és talán a civilizáció eltűnjön,mint a régi Róma akkor meg kell állítani a népességrobbanásukat. a bevált recept szerint,a nőket kell felemelni csak a demokrácia megroppan az iskolahálózat hiánya miatt. feminista diktatúrára van szükség egész Afrikában és Dél Ázsiában. az afrikaiak még a 18.században élnek ahol a Föld erőforrásai végtelenek.
Onurisz
2017. december 04. 10:31
Itt kezdődne a túlnépesedés elleni fellépés - még ha a "szexuális nevelés" tartalma és az abortusz szabadsága vitatható is. Helyettünk és nekünk ne szüljön Afrika!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!